Twee houten stoelen zijn in brand gestoken in de herenkleedkamer van het zwembad.
Twee houten stoelen zijn in brand gestoken in de herenkleedkamer van het zwembad. Marita Leupen

Brand gesticht in kleedkamer Amstelbad: ‘waarom?’

Brand

OUDERKERK In de nacht van vrijdag op zaterdag, 30 september/1 oktober, is er brand gesticht in de herenkleedkamer van het Amstelbad. Er hebben twee houten stoelen in brand gestaan, maar waar die vandaan komen is voor de medewerkers van het Amstelbad nog een raadsel.

De brand werd zaterdag ontdekt. “De stoelen zijn niet van ons”, zo laat woordvoerder Marita Leupen weten in een reactie aan deze krant. De medewerkers van het zwembad, die momenteel gesloten is na het zomerseizoen, balen enorm van het incident. “Het zwembad wordt gerund door vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om het bad voor Ouderkerk en omgeving te behouden. Als er dan vernielingen zijn, is dat extra zuur.”

Hoe de vandalen binnen komen is niet helemaal duidelijk, al zijn daar wel ideeën over. “Ze komen waarschijnlijk binnen via het SV Ouderkerk terrein. Aan de achterkant, bij het water is geen hek.” Aan camera’s wordt nog gewerkt: “Aangezien we heel druk bezig zijn om het bad te verduurzamen met een afdekking en sundiscs en we dan dus zeker geen last willen hebben van vandalen, hebben we binnenkort ook camera’s. Helaas nog niet afgelopen weekend”, zo geeft Leupen aan.

Daarnaast is het niet de eerste keer dat het zwembad te maken krijgt met vandalen. “Tot nu toe nog geen al te grote vernielingen, maar het is wachten op iets groters. We kijken met de gemeente naar een oplossing, maar die is er nog niet.”

Leupen vraagt zich af waarom mensen dit doen. “Waarom is dit leuk, stoer of grappig? Als je iets wil doen in het Amstelbad, word dan gewoon vrijwilliger”, zo sluit ze haar boodschap af aan de vandalen.

En wie zijn houten stoelen mist, kan contact opnemen met het Amstelbad.

advertentie
advertentie