Afbeelding
Henk Peter Blok

Appartementen De Enter aan de Joan Muyskenweg na zware brand onbewoonbaar verklaard

5 juni 2023 om 11:18 Brand

AMSTERDAM Op de Day After de grote brand zaterdagavond aan de Joan Muyskenweg, oogt er op een zonnige middag geen vuiltje aan de lucht. Wel is er een brandgeur tot ver in Duivendrecht waarneembaar. De brandweer heeft alle 95 appartementen (De Enter) aan de kant van de Utrechtsebrug onbewoonbaar verklaard. Door de waterschade is de elektriciteit niet meer bruikbaar en is de situatie onveilig. 

De brand is door de spouwmuur naar de bovenste drie woonlagen getrokken. Ook het dak is zwaar beschadigd. Daarnaast is bij toeval een wietplantage ontdekt (in een ander deel van het complex). Van buitenaf oogt het complex op een enkel appartement na ongeschonden. Maar de werkelijkheid is dus anders. Op zondagmiddag mogen de bewoners een aantal spullen uit hun appartement halen, zij moeten minimaal zes weken elders bivakkeren. Veel tassen, ook huisdieren worden uit de appartementen gehaald.

Bij de bewoners leven nog veel vragen, mede reden voor de brandweer om op zondagmiddag een informatiebijeenkomst in het Mercure hotel te organiseren. Tientallen vooral nog jonge bewoners zijn op de sessie afgekomen, waarin vooral praktische zaken zijn besproken. Vragen over huisvesting, vragen over verzekeringen en over de rol van de verhuurder. Opvallend is ook dat door de bewoners al langere tijd lekkages zijn gemeld. Voorlopig moeten de bewoners een andere woonplek zoeken.

Zaterdagavond brak er een grote brand uit in de bovenste verdiepingen van het complex.
foto: VLN Nieuws.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie