Afbeelding
Pixabay

Meer autodiefstallen in Ouder-Amstel

Misdaad

OUDER-AMSTEL In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Ouder-Amstel flink toegenomen. Vergeleken met 2016 zijn dit jaar 33 procent meer auto’s gestolen. Ook ten opzichte van vorig jaar is er een stijging te zien. 

Als het aankomt op autodiefstallen, is Ouder-Amstel de afgelopen jaren een stuk minder veilig geworden. Vijf jaar geleden werden in de eerste negen maanden van het jaar nog zes auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gestegen tot acht auto’s. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie. In buurgemeente Amstelveen is ook een stijging te zien.

Het stijgende aantal autodiefstallen is geen goed nieuws voor iedereen met een auto in Ouder-Amstel. Een toename van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verhoging van de autoverzekeringspremie. Hoe groter de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe meer risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Ouder-Amstel veel duurder zijn om te verzekeren dan in Aalsmeer, waar jaarlijks minder auto’s worden gestolen.

advertentie
advertentie