Afbeelding
Politie.nl

Woningovervallers mishandelen slapende bewoners in woning Roosmarijnhof Duivendrecht, politie zoekt getuigen

24 augustus 2023 om 17:03 Misdaad

DUIVENDRECHT In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 augustus, heeft er een woningoverval plaatsgevonden aan het Roosmarijnhof in Duivendrecht. Hierbij is één verdachte kort na de overval aangehouden en is de politie nog op zoek naar drie andere verdachten. Eén bewoner raakte bij de woningoverval ernstig gewond. De recherche zoekt getuigen van deze ernstige zaak.

OVERVAL

Omstreeks 04.05 uur belt een attente melder de politie omdat deze glasgerinkel hoort in de straat. Op dat moment schrikt één van de bewoners, waar het raam stuk wordt gemaakt, wakker en hoort iemand de trap op komen. Als een andere bewoner ook wakker schrikt ziet deze een verdachte naast het bed staan. De overvaller slaat de geschrokken bewoner vervolgens meerdere malen. Kort hierna vluchten de daders, waarvan één in het bezit van een vuurwapen, de woning uit en springen op twee scooters. 

ÉÉN VERDACHTE AANGEHOUDEN

De politie is zeer snel ter plaatse en ziet kort hierna twee verdachten die op de vlucht zijn, waarbij de achtervolging wordt ingezet. Hierbij wordt één minderjarige verdachte, onder dreiging van het stroomstootwapen, aangehouden. De vluchtscooter, die gestolen blijkt, wordt hierbij inbeslaggenomen. Kort daarna wordt een tweede gestolen scooter aangetroffen. Ook treffen collega’s op straat goederen aan die afkomstig blijken uit de woning.

Forensische Opsporing (FO) en de recherche onderzoeken deze ernstige zaak. Van de drie ontkomen verdachten is een signalement bekend:
Verdachte 1: Man, smal postuur, zwarte helm
Verdachte 2: Man, strepen aan de zijkant van broek
Verdachte 3:Man, fluoriserende stiksels op de schouders van zijn gewatteerde jas

GETUIGENOPROEP

De politie komt graag in contact met getuigen. Wie over beeldmateriaal heeft van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen, wordt gevraagd met de politie contact op te nemen. Ook met wie daarnaast iets gezien of gehoord heeft, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen, komt de politie graag in contact. Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via het tipformulier op de site van de Politie kan eventueel beeldmateriaal worden geüpload.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie