De politie meldt dat het er op dit moment alle schijn van heeft dat het ongeluk niet door handelen van de bestuurder van het busje is veroorzaakt.
De politie meldt dat het er op dit moment alle schijn van heeft dat het ongeluk niet door handelen van de bestuurder van het busje is veroorzaakt. VLN Nieuws

Politie roept op tot terughoudendheid oorzaak dodelijk ongeluk Burgemeester Stramanweg; onderzoek loopt nog

12 april 2023 om 14:34 Ongeval

OUDERKERK De politie is nog bezig met het onderzoek naar de toedracht van het dodelijk ongeluk dat gisterochtend gebeurde op de Burgemeester Stramanweg in Ouderkerk. Hierbij kwam een motorrijder om het leven.

Het onderzoek naar hoe de aanrijding tussen het busje en de motorrijder plaats kon vinden, is nog in volle gang. Dat laat de politie Amsterdam weten op Facebook. Daarbij roepen zij op om terughoudend te zijn met aannames over de toedracht van het ongeluk. Direct na de aanrijding is de recherche een onderzoek gestart en zijn de bestuurde van het busje en getuigen gehoord. 

ROL BESTUURDER

“In het onderzoek komen signalen naar voren dat het bedrijf dat eigenaar is van de betrokken bus op zeer vervelende wijze benaderd wordt over de toedracht van het ongeval en de veronderstelde rol van de bestuurder van het busje hierin”, zo schrijft de politie. “Gezien de verdachtmakingen aan het adres van de bestuurder van het busje, vinden wij het belangrijk om al in dit vroege stadium te benadrukken dat het er op dit moment alle schijn van heeft dat het ongeval niet door zijn handelen veroorzaakt is.”

De politie benadrukt: “Deze heftige aanrijding heeft een grote impact op alle betrokkenen. Wij roepen iedereen daarom op om terughoudend te zijn met uiten van een (ongegrond) oordeel. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie