Ouder-Amstel roept jongeren op om wapens in te leveren

30 okt, 10:00 Overig
Politie Amsterdam-Zuid
Begin dit jaar werden deze messen in beslag genomen na aanhouding van enkele jonge tieners vanwege een straatroof in Amsterdam-Buitenveldert.
Begin dit jaar werden deze messen in beslag genomen na aanhouding van enkele jonge tieners vanwege een straatroof in Amsterdam-Buitenveldert.

OUDER-AMSTEL De gemeente Ouder-Amstel doet mee aan de wapeninleverweek ‘Drop je wapen zonder straf’ die van 2 tot en met 6 november in Amsterdam en directe omgeving gehouden wordt. De actie is bedoeld om jongeren te bewegen om hun wapens in te leveren. Wapenincidenten komen ook hier steeds meer voor en steeds vaker lijken hier ook jongeren bij betrokken te zijn,’ stelt de gemeente

Het toegenomen wapenbezit onder jongeren is een trend die mogelijk is overgewaaid uit Engeland. De ontwikkeling wordt versterkt door video’s van jongeren met wapens op social media. In zogenaamde drilrraps zijn rappers te horen die gewelddadige teksten rappen en pistolen en grote machetes zwaaien. Ook groepsdruk speelt een rol. Bij sommige jongeren lijkt er sprake te zijn van een veranderende norm. Ze denken dat het dragen van een wapen nodig is om zichzelf te beschermen bij conflicten en tegen negatieve invloeden in de maatschappij. De politie stelt echter dat een wapen geen echte veiligheid biedt: jongeren hebben door het wapenbezit juist meer kans om slachtoffer te worden.

PREMIUM
Afbeelding
Overig 6 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.