Minder auto-inbraken in Ouder-Amstel in coronajaar 2020

9 apr, 16:44 Overig
Pixabay
IUn Ouder-Amstel vonden in 2020 volgens politiedata 69 auto-inbraken plaats.
IUn Ouder-Amstel vonden in 2020 volgens politiedata 69 auto-inbraken plaats.

OUDER-AMSTEL Het aantal auto-inbraken in Ouder-Amstel is in 2020 met 8,2 procent afgenomen ten opzichte van 2019. Dit blijkt uit een analyse van Independer op basis van politiedata. In 2019 vonden 73 auto-inbraken plaats in Ouderkerk en Duivendrecht, tegen 69 in 2020. De dalende trend deed zich ook in heel Noord-Holland en landelijk voor. In Noord-Holland werd afgelopen jaar 9,1 procent minder vaak ingebroken in auto’s ten opzichte van een jaar eerder. In totaal ging dit om een verschil van 968 auto’s. Landelijk was er ook een daling te zien, maar deze lag lager: namelijk op 6,7 procent.

De terugloop van het aantal auto-inbraken lijkt mede een gevolg van de coronamaatregelen waardoor bewoners veel vaker thuis waren. Voor de uitbraak van het coronavirus nam het aantal geregistreerde incidenten in januari en februari 2020 landelijk nog toe met respectievelijk 7,7 procent en 12,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Maar tijdens de eerste lockdown die in 2020 daarop volgde nam het aantal auto-inbraken af met gemiddeld 16,7 procent, 

Na afloop van de eerste lockdown nam het aantal inbraken in auto’s weer toe. In de maanden juli tot en met september werden namelijk gemiddeld 9,1 procent meer incidenten gemeld dan in 2019. Tijdens de huidige lockdown gaan auto-inbrekers volgens Independer weer minder vaak op pad. Van oktob..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 7 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.