Afbeelding
Politie.nl

Politie waarschuwt voor fraude met nep-betaallink Woningnet

19 augustus 2021 om 11:07 Overig

OUDER-AMSTEL Politieteam Diemen/Ouder-Amstel waarschuwt dat er op dit moment veel wordt gefraudeerd met een zogenaamde betaallink van WoningNet. Als sinds een aantal maanden versturen internetcriminelen nepberichten (e-mail en sms) waarin ze ten onrechte de naam van WoningNet gebruiken. In het bericht staat bijvoorbeeld dat de verlengingskosten van de inschrijving bij WoningNet betaald moet worden. Maar er zijn ook berichten in omloop waarin de criminelen vragen om de inschrijving te activeren voor 0.01 cent om te voorkomen dat WoningNet de inschrijving sluit.

Met deze nep-berichten proberen de fraudeurs om bankgegevens van de ontvangers te ontfutselen. WoningNet roept daarop op om niet op de link in het bericht te klikken en geen bankgegevens te delen. Wie dat wel heeft gedaan, krijgt het advies om meteen contact op te nemen met zijn of haar bank. Wie verder wil helpen met het onderzoek naar de daders kan een formulier op de site van WoningNet in vullen. Voor meer informatie: www.woningnet.nl/phishing

De politie wijst er op dat WoningNet geen betaalverzoeken met links in de tekst verstuurt en ook geen betaalverzoeken via de sms verzendt. WoningNet sluit ook nooit een inschrijving na een periode van inactiviteit.

WoningNet geeft ook uitleg over phishing via het gratis informatienummer 0800-0202.562. Via dit telefoonnummer kan een informatietekst afgeluisterd worden. De beller heeft dus geen persoonlijk contact met een medewerker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie