Politie kampt door toegenomen werkdruk en vergrijzing met capaciteitsproblemen

1 dec, 11:58 Overig
Archief
Politie-Eenheid Amsterdam nog altijd met een tekort aan circa 250 agenten.
Politie-Eenheid Amsterdam nog altijd met een tekort aan circa 250 agenten.

OUDER-AMSTEL Politie-eenheid Amsterdam, waar ook Ouder-Amstel onder valt, kampt met structurele capaciteitsproblemen. Dat komt onder meer door de gestegen vraag naar politie-inzet voor Bewaken en Beveiligen. Al twee jaar lang worden circa 45 agenten, die normaal gesproken binnen de basisteams zouden werken, volledig ingezet voor het bewaken en beveiligen van panden en personen. Ook de politie-inzet bij de veelheid aan demonstraties tegen het coronabeleid trekt een zware wissel op de capaciteit in de basisteams. Daar komt bij dat een grote groep agenten de komende jaren met pensioen gaat. De verwachting is dat de formatie en bezetting in de eenheid naar verwachting pas in 2025 weer in balans zullen zijn.

 De Eenheid Amsterdam is opgedeeld in vier districten en Diemen/Ouder-Amstel valt met Bijlmermeer, Gaasperdam, Zeeburg en Watergraafsmeer onder district Oost. Hoofdofficier van justitie René de Beukelaer, politiechef Frank Paauw en de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema hebben het structurele tekort aan agenten in de Eenheid Amsterdam vorige week uitgebreid besproken in hun driehoeksoverleg. In een voortgangsbrief over de politiecapaciteit spreken ze de verwachting uit dat de basisteams de komende jaren onderbezet zullen blijven. Dat dwingt de driehoek (justitie, politie en burgeme..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 8 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.