Politie kampt door toegenomen werkdruk en vergrijzing met capaciteitsproblemen

1 dec, 11:58 Overig
Archief
Politie-Eenheid Amsterdam nog altijd met een tekort aan circa 250 agenten.
Politie-Eenheid Amsterdam nog altijd met een tekort aan circa 250 agenten.

OUDER-AMSTEL Politie-eenheid Amsterdam, waar ook Ouder-Amstel onder valt, kampt met structurele capaciteitsproblemen. Dat komt onder meer door de gestegen vraag naar politie-inzet voor Bewaken en Beveiligen. Al twee jaar lang worden circa 45 agenten, die normaal gesproken binnen de basisteams zouden werken, volledig ingezet voor het bewaken en beveiligen van panden en personen. Ook de politie-inzet bij de veelheid aan demonstraties tegen het coronabeleid trekt een zware wissel op de capaciteit in de basisteams. Daar komt bij dat een grote groep agenten de komende jaren met pensioen gaat. De verwachting is dat de formatie en bezetting in de eenheid naar verwachting pas in 2025 weer in balans zullen zijn.

 De Eenheid Amsterdam is opgedeeld in vier districten en Diemen/Ouder-Amstel valt met Bijlmermeer, Gaasperdam, Zeeburg en Watergraafsmeer onder district Oost. Hoofdofficier van justitie René de Beukelaer, politiechef Frank Paauw en de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema hebben het structurele tekort aan agenten in de Eenheid Amsterdam vorige week uitgebreid besproken in hun driehoeksove..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek 3 okt, 12:00 Nieuwbouw in Duivendrecht: ‘blij dat er meer betaalbare woningen bijkomen in gemeente’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 26 sep, 09:38 Kettinggesprek Robin Witteveen: ‘Fietsen achter het bureau heb ik nooit begrepen’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 22 sep, 09:00 Jumbo Sluisplein wil uitbreiden
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 21 sep, 11:30 Burendag bij Zonnehuis Theresia
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 19 sep, 09:53 Lokale aanpak van crises
PREMIUM
Afbeelding
Zorg 18 sep, 11:30 Marian Maas neemt na 47 jaar afscheid van Ziekenhuis Amstelland: ‘Mijn hart ligt in de zorg’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.