Afbeelding
Politie.nl

Mobiele bendes actief in Ouderkerk aan de Amstel

21 december 2022 om 12:30 Overig

OUDERKERK De laatste tijd zijn inwoners van Ouderkerk aan de Amstel het slachtoffer geworden van mobiel banditisme. Dit is een vorm van internationaal georganiseerde criminaliteit. Het gaat hierbij om rondtrekkende bendes die delicten plegen als babbeltrucs, zakkenrollerij, inbraken, winkel-, metaal- en autodiefstal of onderdelen daarvan. 

In Ouderkerk aan de Amstel had de bende het voorzien op de spiegels van bepaalde automerken. De leden van deze bendes verblijven veelal korte tijd in Nederland zonder vaste woon- of verblijfplaats. De opdrachtgever opereert meestal vanuit het buitenland. De impact op ondernemers en inwoners die slachtoffer worden van deze bendes is bijzonder groot. Slachtoffers die in hun eigen omgeving worden bestolen en opgelicht voelen zich vaak thuis niet meer veilig. Het helpt de politie om direct melding te maken van deze criminaliteit. 

Wie iets verdachts ziet, meldt dit dan bij (0900) 88 44. Op deze manier wordt de heterdaadkracht vergroot en kunnen opsporingsteams met de informatie aan de slag. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie