Afbeelding
Eigen archief Diemer Harmonie

Open repetitie Diemer Harmonie

maandag 3 april 2023 20:00 tot 21:15

Altijd al eens mee willen spelen met de Diemer Harmonie? Dit is je kans! Kom luisteren of speel mee bij het leukste orkest van Diemen. Maandag 3 april is er een open repetitie onder leiding van Vincent van den Bijlaard van 20.00 tot 21.15 uur in Theater de Omval. Aanmelden via www.diemerharmonie.nl. Je krijgt de muziek van tevoren per e-mail toegestuurd.

Behalve inwoners uit Diemen spelen er ook inwoners uit Duivendrecht, Amsterdam, Amstelveen en Almere mee bij de Diemer Harmonie. Enkele leden komen zelfs wekelijks uit Utrecht, Zaandam en Hilversum om mee te spelen met de repetities. Achter Theater de Omval kan gratis geparkeerd worden en tramhalte van lijn 19, bus 44 en station Diemen zijn op loopafstand van het theater.

“In een harmonie spelen houtblazers, koperblazers en slagwerk. Denk bijvoorbeeld aan de klarinet, trombone, hoorn, drumstel, pauken of melodisch slagwerk. Geen eigen instrument? Bij lidmaatschap kunnen we vaak een instrument in bruikleen geven”, aldus de Diemer Harmonie.

De Diemer Harmonie werd opgericht in 1897 en bestaat uit 40 leden van jong tot oud. De harmonie staat onder leiding van haar vaste dirigent Vincent van den Bijlaard. Het symfonisch blaasorkest geeft jaarlijks verschillende concerten in en rond Diemen, soms elders in het land. 

Bespeel je geen instrument? Ook dan kun je de Diemer Harmonie steunen door vriend te worden. Meer informatie op diemerharmonie.nl.