Entrees voor Duivendrecht en DNK
Entrees voor Duivendrecht en DNK Chris van der Linden

De Nieuwe Kern

13 mei 2020 om 12:05 Politiek Deel je nieuws

Onder het kopje 'Nieuws' op de nieuwe website van Ouder-Amstel stond gisteren, 12 mei 2020, vermeld dat op 12 mei om 19.30 uur de gemeenteraad bijgepraat zou worden over De Nieuwe Kern en dat daarna in beslotenheid het bijpraten voortzetting zou krijgen over Entrada.

Welke inwoner wist dat gisteren de raad in openbaarheid bijgepraat zou worden over het project De Nieuwe Kern? En waarom heeft de redactie van de website de aankondiging van dit bijpraten zo snel weggehaald?

Een aantal stellige uitspraken van de wethouder op 12 mei:

De touringcarterminal nabij Station Duivendrecht is er tijdelijk, 10 jaar. Dat Amsterdam daar iets anders over denkt is reden toe te werken naar een balans. Het Parool krijgt voor haar berichtgeving de zwarte piet.

Bij realisatie nieuwbouw woningen hanteert Ouder-Amstel 30% sociaal - 70% vrij. Amsterdam wil 40% sociaal - 60% vrij. Ook hierover is het zoeken naar een balans.

De wethouder zegt uitdrukkelijk toe terug te komen op de gewenste toegankelijkheid van het Station Duivendrecht via entrees op de begane grond vanuit De Nieuwe Kern en vanuit het dorp Duivendrecht.

Er is van het Rijk subsidie mogelijk aan Ouder-Amstel, moet tenminste 3 miljoen zijn, om alsnog tijdelijke jongeren- studentenhuisvesting te kunnen realiseren op het voormalige slibdepot. Deze kwestie was reeds afgekaart maar die kansrijke rijkssubsidie zorgt ervoor dat Ouder-Amstel en Amsterdam een bestuurlijke balans moeten zoeken.

Extra gemeentelijke personele capaciteit is nodig. Het college komt met een raadsvoorstel.

De mogelijkheid van (burger)participatie is met 2 maanden verlengd.

advertentie
advertentie