Vereniging Humanitas bestaat op 31 mei 75 jaar

29 mei 2020 om 11:46 Maatschappelijk Deel je nieuws

Humanitas viert 75-jarig jubileum

Vereniging Humanitas bestaat op 31 mei 75 jaar. De vrijwilligersorganisatie viert het jubileum een jaar lang met allerlei activiteiten.

Kort na de Tweede Wereldoorlog was er veel armoede en ellende in ons land. Gelovigen konden bij hun kerk terecht voor hulp. Maar voor ‘buitenkerkelijken’ was er niets. Humanitas bracht daar verandering in door mensen die niet aan een kerk verbonden waren hulp te bieden op het gebied van maatschappelijke zorg, kinderbescherming, reclassering en gezinsverzorging.

Zo kwamen kort na de bevrijding 36 ondervoede jongens uit Amsterdam weer op krachten in een kinderkamp in Edam. In zes weken tijd kwamen ze gemiddeld zes pond aan. In 1953 verzorgde Humanitas na de Watersnoodramp de distributie van hulpgoederen. Ook trokken gezinsverzorgsters en een maatschappelijk werkster naar het gebied om getroffen gezinnen te helpen.

Anno 2020 is Humanitas een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland en sluiten de projecten nog steeds nauw aan op de tijdgeest.  Vrijwilligers geven bijvoorbeeld voorlichting over sexting, helpen nieuwkomers met de taal en jongeren met het op orde krijgen van hun financiën. Wat al die jaren onveranderd is gebleven, is dat Humanitas iedereen helpt, ongeacht achtergrond of geloof.

Humanitas Amstelland is sinds de jaren 70 actief in de gemeentes Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Ouder Amstel en biedt activiteiten binnen de thema’s Thuisadministratie, Opgroeien en Opvoeden. Kijk voor meer informatie op de site www.humanitas.nl/afdeling/amstelland/.

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie.  Humanitas heeft meer dan 700 activiteiten, die verdeeld zijn over 6 thema’s: Eenzaamheid, Verlies, Opvoeden, Opgroeien, Detentie en Thuisadministratie. Jaarlijks geven 25.000 goed geschoolde vrijwilligers zo’n 75.000 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Website: https://www.humanitas.nl/75jaar
Twitter: @HumanitasNL
Facebook: www.facebook.com/humanitasnederland

advertentie
advertentie