CDA blij met voortgang in 'Entrada'project

5 juli 2020 om 21:13 Politiek Deel je nieuws

In de raadsvergadering van 2 juli  heeft de Raad met zeer grote meerderheid de uitgangspunten voor het ‘Entrada’ project goedgekeurd. Dit betreft een beoogde transformatie van een kantorencomplex  bij het station van de Madeweg te Duivendrecht naar een woonwijk met ongeveer 500 gereguleerde woningen (sociale huur en middenhuur) en 500 vrije sectorwoningen, koop en huur). De nieuwe uitgangspunten die een versobering zijn ten opzichte van die welke de Raad een jaar geleden goedkeurde zijn evenwel voldoende realistisch voor onderhandeling over de realisatie tussen  het College en de eigenaren van het complex.

CDA fractievoorzitter Luuk de Vré:  Ook met de nieuwe uitgangspunten is realisatie van een diverse en groene wijk mogelijk. Dit is een unieke kans voor Duivendrecht, en de leefbaarheid en economie van het dorp. Nog steeds wordt ingezet op realisatie van energie neutrale woningen van hoge bouwkwaliteit in een stedelijk groene omgeving. Ook het voorzieningenniveau zal passend zijn met als uitgangspunt de realisatie van een basisschool en een goede verkeersafwikkeling.

 De behoefte aan woningen, grote en kleinere voor vele doelgroepen,  is enorm in Ouder-Amstel en in de directe omgeving. Deze samenwerking tussen gemeente en private partijen kan een belangrijke bijdrage vormen in deze behoefte en de mogelijkheden tot het doorstromen in de regionale woningmarkt. Daarom heeft het CDA met enthousiasme voor gestemd en wenst het College veel succes met de verdere onderhandelingen met de eigenaren met daarbij voldoende betrokkenheid voor huidige en toekomstige inwoners van Duivendrecht. In het najaar zal het stedenbouwkundig ontwerp worden gepresenteerd aan de Raad. Ik zie dit met veel belangstelling tegemoet en samen met de andere fracties zal het CDA dit uiteraard opbouwend maar kritisch beoordelen in relatie tot de nu gekozen uitgangspunten.

advertentie
advertentie