Sowieso moet Ouder-Amstel investeren
Sowieso moet Ouder-Amstel investeren Bron: 'Spijkers met Koppen'

Centrumplan Ouderkerk

12 september 2020 om 14:51 lokaal Deel je nieuws

Donderdag 17 september 2020 praat de gemeenteraadscommissie grote projecten over voorstellen van het college betreffende het Centrumplan Ouderkerk. De agenda bevat de bijlagen 'Spijkers met Koppen', definitief raadsvoorstel en definitief raadsbesluit. Naar nu blijkt hebben gemeenteraad en team coproductie van het college ook nog als bijlage ontvangen het memo 'Voorbereidend werk op besluit Centrumplan'. Dit memo moet vanzelfsprekend ook kenbaar gemaakt worden aan de bewoners. Of zijn er soms wethouders en fracties die hier tegen zijn?

In geval het memo niet openbaar is zal dat ertoe leiden dat luisteraars tijdens het overleg afhaken. Zij hebben geen houvast en kunnen er geen touw aan vastknopen. Daarbij het feit van een armoedige geluidsband die het regelmatig laat afweten (8 september 2020) of niet/te laat na een pauze (10 september 2020) aangezet wordt. Iets voor griffier of commissievoorzitter?

Trouwens waarom was er dinsdag 8 september 2020 een besloten raad? Het ging toch over voorbereidingsbesluit Centrum Plan? Er is bewoners toch transparantie en openheid beloofd? Of zijn college- én raadsleden al zo verdeeld over het Project Centrumplan Ouderkerk dat ze als kikkers vrij spel hebben? En waarom zijn in het authentieke collegeverslag van 18 augustus 2020 betreffende alle besluiten Centrumplan Ouderkerk aan de Amstel gewijzigd in het zinnetje: “Aangehouden zodat aanvullende vragen kunnen worden beantwoord.”?

En wat moeten de kikkers in de raad met het collegebesluit van 25 augustus 2020:

“Het kader “financieel neutraal” niet meer te hanteren en college opdracht te geven om met inzet van al gereserveerde budgetten en nieuw aan te trekken middelen, met een stedenbouwkundig uitvoeringsplan te komen. Garantstelling van cofinanciering voor de bijdrage van het SLS-fonds”

Voor bewoners die verder kijken dan het eigenbelang zal het duidelijk zijn dat er over dit ruimtelijke project in college en in raad eensgezindheid ver te zoeken is.

advertentie
advertentie