In 2017 zijn de verwachtingen reeds opgetekend
In 2017 zijn de verwachtingen reeds opgetekend Delft Infra Advies 2017

GENOEG IS GENOEG

14 september 2020 om 15:51 Zakelijk Deel je nieuws

Genoeg is genoeg

Niet weer parkeer- en verkeersonderzoek

Een belangrijk doel van het centrumplan van Ouderkerk aan de Amstel is om te komen tot een goed functionerend systeem voor alle soorten verkeer en parkeren. Voor verkeer en parkeren is daarom onderzocht wat de huidige situatie is en wat de te verwachten consequenties zijn en hoe deze zijn te reguleren aan de hand van een vijftal onderzoekvragen. Kort samengevat geeft het onderzoek de volgende resultaten.

1. Wat is de huidige parkeerdruk in het centrum?

De huidige parkeerdruk in het centrum zelf is acceptabel. In de omliggende woonwijken is sprake van een hoge parkeerdruk doordat het centrum een parkeerduurbeperking kent. Hierdoor ervaren bewoners parkeeroverlast.

2. Wat veroorzaakt de huidige verkeersoverlast in het centrum?

De verkeersstromen zijn acceptabel voor de functie van het gebied. De verkeersoverlast wordt met name veroorzaakt in de ochtend door laden en lossen van vrachtwagens bij de bestaande supermarkt.

3. Welke doelgroepen worden nu gefaciliteerd met parkeren en bereikbaarheid?

Vooral kort parkeren wordt gefaciliteerd in het centrumgebied. Sommige doelgroepen hebben een ontheffing van de parkeerduurbeperking, waardoor een deel van de parkeerplaatsen voor kort parkeren in gebruik is voor lang parkeren. Het overige lang parkeren is grotendeels verplaatst naar de woonwijken rond het centrum en naar het Kampje.

4. Welke consequenties zijn er te verwachten voor verkeer en parkeren bij mogelijke ontwikkelingen?

Er zijn verschillende scenario’s en varianten opgesteld voor mogelijke ontwikkelingen in het centrum. Per scenario zijn de consequenties in beeld gebracht. In alle gevallen is er een toename van parkeervraag en verkeersaantallen te verwachten. Het onderzoek geeft hiervan een gedetailleerd beeld.

5. Welke oplossingen zijn denkbaar om de parkeer- en verkeerssituatie bij de toekomstige ontwikkelingen goed te organiseren?

In alle scenario’s is alleen door middel van een parkeergarage een duurzame oplossing te vinden voor de extra ontwikkelingen. In het centrumgebied is enige restcapaciteit beschikbaar. Indien deze restcapaciteit benut zou kunnen worden, dan kan volstaan worden met kleinere parkeergarages.

Bron: Delft Infra Advies, verkeerskundig adviesbureau

Een onderzoek naar de huidige situatie en te verwachten consequenties bij ontwikkelingen

advertentie
advertentie