uitgebreide Minibieb Ouderkerk - Nederhoven
uitgebreide Minibieb Ouderkerk - Nederhoven Robby Daniels

Minibieb Nederhoven breidt uit

15 november 2020 om 18:14 Overig Deel je nieuws

Sinds iets meer dan een jaar kan je voor de schuur van Nederhoven 62 in Ouderkerk een minibieb vinden. Aangezien dit de eerste is in Ouderkerk wisten de eigenaren niet goed wat te verwachten en hadden een bescheiden minibieb gemaakt. Vanaf dag 1 was deze heel erg populair bij de buurtkinderen. Verder werden er ook veel boeken gedoneerd en bleek deze te laag voor wat hogere prentenboeken. Bij mooi weer stond er dan ook vaak een tafeltje met boeken naast de minibieb. Maar met het slechte weer op komst en deze gekke Corona-tijden waarin de openbare bibliotheek maar beperkt, tot niet, open mag zijn hebben de eigenaren besloten om de minibieb uit te breiden. Op deze manier is er 24/7 een uitgebreider aanbod beschikbaar.  De Minibieb is tevens een Kinderzwerfboekenstation.

Het doel van de minibieb is trouwens om boeken te laten ‘leven’. Dus zoveel mogelijk laten zwerven en gelezen laten worden. Daarom is het niet noodzakelijk boeken terug te brengen naar de minibieb, je kan ze ook door geven aan familie en vrienden of in een andere minibieb neer zetten.

Verder is er trouwens zeker ruimte voor andere minibiebs in het dorp, aldus Robby en Sonja, de eigenaars van de minibieb. Zij vertellen dat er niet alleen vaak mensen langs komen om boeken te lenen, maar dat er ook vaak boeken worden geschonken.

Als je zelf interesse zou hebben om een minibieb te starten en advies wil hebben, of wat boeken om te starten, mag je altijd met hun contact opnemen. Dit kan via Facebook of Instagram, waarop je de minibieb ook kan volgen. De gebruikersnaam is “Minibieb Ouderkerk – Nederhoven”.

Veel leesplezier allemaal!!

advertentie
advertentie