Vaas met bloemen
Vaas met bloemen Wies Israëls

Wies Israëls maakt kunst die je vrolijk maakt!

25 februari 2022 om 11:19 Kunst Deel je nieuws

Je merkt dat mensen lang thuis ‘op slot’ hebben gezeten. Mensen zijn eraan toe om uit de band te springen en weer kleur te brengen in hun leven. Kunstenaar Wies Israëls draagt graag haar steentje bij en toont in het Dorpshuis in Duivendrecht een expositie die ons zeer zeker zal opvrolijken.

Wies woont op de boerenbuiten en die omgeving geeft haar inspiratie. Thema’s als natuur en het landleven staan regelmatig centraal in haar werken. Niets geen ingewikkelde kunst, of met een diepere betekenis. De schilderijen zijn gemaakt volgens het ‘What you see, is what you get’- principe. Een schaap grazend in de wei, fruit, bloemen die uitkomen in de lente, een stilleven van eten,… Alle dagelijkse dingen uit ons leven probeert Wies op het doek vast te leggen.

Wies heeft een atelier aan huis waar ze zo’n beetje elke dag te vinden is. Ze werkt het liefst met acrylverf. “Ik ben een ongeduldig type, dus ik heb echt niet het geduld om te wachten tot de verf droog is.” Is ze niet tevreden? Dan schildert ze er toch lekker weer overheen, totdat ze wel tevreden is. Haar stijl is wat ze zeggen vlot en snel geschilderd, maar met oog voor detail. Daarnaast gebruikt ze graag vrolijke kleuren, een afspiegeling van haar levendige persoonlijkheid! Wies schildert niet alleen op canvas. Soms gaat ze in de kringloopwinkel op zoek naar een oud dienblad of wijnkistje. Dan geeft ze deze voorwerpen met haar schilderkunst een tweede leven. Op deze manier doet ze mee aan de trend van duurzaamheid en hergebruik.

Wies heeft al op vele plekken geëxposeerd. In het gemeentehuis, de bibliotheek maar ook in de wachtruimte van een dokterspraktijk. Een perfecte plek voor haar vrolijke kunst. “Het kan je gewoon even opbeuren. En hoe mooi is het als jouw schilderij even de zorgen van een ander kan doen vergeten.”

Kunt u wel wat vrolijkheid gebruiken? Ga dan zeker van 4 maart  tot 19 april naar de expositie van Wies Israëls. De schilderijen hangen in het Dorpshuis, Dorpsplein 60 in Duivendrecht.

https://www.facebook.com/wies.israels.3

Meer info: drijvertjes@live.nl

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Dorpshuis: dinsdag tot donderdag van 10.00 - 21.00 uur en zaterdag van 10.00 -14:00.

Knollen
advertentie
advertentie