Zonnebloemen op de ijsbaan
Zonnebloemen op de ijsbaan Bart Wesseling

De Amstelbocht - Wordt er nog geschaatst?

19 oktober 2020 om 08:06 Sport Deel je nieuws

Normaal gesproken zou op deze plaats verslag gedaan worden van de eerste wedstrijden op de Jaap Edenbaan. Maar vooralsnog zijn alle wedstrijden afgelast (langebaan en marathon). Ook de landelijke marathon van 24 oktober gaat niet door.

Gewoon schaatsen en trainen is mogelijk maar wel met de nodige restricties. Horeca en kleedkamers zijn gesloten. Schaatsen moeten buiten op het middenterrein worden aangetrokken. Online reserveren is verplicht (blokken van 1 uur). Zie ook de site www.jaapeden.nl.

 

Wat de huidige covid-situatie voor de landijsbaan zou betekenen is niet te zeggen. Eerst maar afwachten wat koning winter ons brengt. De onderhoudsploeg loopt in ieder geval keurig op schema. Het gras is niet te lang en de dijk wordt de komende weken getest op lekkages en andere onvolkomenheden. Ook deze zomer, zoals elk jaar, hebben genoeg "gasten" hun sporen weer achter gelaten. Vorig jaar herfst moest een door mollen veroorzaakt gangenstelsel worden open gegraven, dicht worden gestort en op hoogte worden gebracht. Ook nu moeten weer enkele plekken worden hersteld.

 

Als club hebben we bij de RABO CLUBACTIE aangegeven dat een deel van de mogelijke opbrengst daarvoor gebruikt zal worden. Een ander deel zal gebruikt worden om de biodiversiteit van de ijsbaan te versterken. Een proefstrook met zomerbloemen heeft aangetoond dat het mogelijk is. Graag nodigen we mensen uit om mee te denken en te helpen om dit project volgend jaar naar een hoger plan te tillen. Mocht u nog uw stem moeten uitbrengen als Rabo-lid dan hopen we dat u De Amstelbocht niet vergeet!

Een ding is zeker. Laat de vorst maar komen, wij zijn er klaar voor!

 

Via onze site, www.amstelbocht.nl, zullen we u zo goed mogelijk op de hoogte houden van de schaatsontwikkelingen. Ook voor wat betreft het uitstellen van de algemene ledenvergadering op 13 november. Tot slot wensen wij iedereen veel sterkte toe voor de komende tijd.

advertentie
advertentie