1)Variant A:werken/kantoren  2) Variant B: starterswoningen
1)Variant A:werken/kantoren 2) Variant B: starterswoningen Bron: Urbanuskerk Ouderkerk a/d Amstel

FOCUS OP ONTWIKKELVISIE URBANUSGRONDEN

21 oktober 2020 om 11:55 lokaal Deel je nieuws

Het overkoepelende bestuur van de Urbanuskerk te Ouderkerk a/d Amstel heeft met rugdekking van het bisdom mandaat gegeven om de kerkgronden, uitgezonderd die van en met het Gezellenhuis, naar wensen van tijd en toekomst te laten herinrichten. Ten grondslag hieraan ligt nu op de politieke bestuurstafel een ontwikkelvisie voor de katholieke gemeenschap én voor het beschermde dorpsgezicht.

De voorliggende ontwikkelvisie getuigt van een tot voor kort ongekende doorbraak om de kerkgronden in de nabije toekomst opnieuw en anders te gebruiken. Gepast respect voor de katholieke gemeenschap is hier op zijn plaats want geloven betekent voor hen in het bijzonder levenshouvast. Een houvast dat niet verdwenen is maar wel op termijn het vertrouwde en fysieke gaat missen. Een gewenst parochiehuis ligt echter in het verschiet.

Gelukkig ziet het er naar uit dat de gemeenteraad morgen, 22 oktober 2020, instemt met de aangescherpte visie gronden Urbanuskerk Ouderkerk a/d Amstel. Er is namelijk ook onder hen ruim voldoende draagvlak om de voorliggende ontwikkelvisie als bestuurlijk kader vast te stellen. Daarbij er vanuit gaande dat de volksvertegenwoordig(st)ers de focus op de ontwikkelvisie gericht houden en zich niet, zoals tijdens het laatste commissieoverleg, laten verleiden tot onderdelen van de mobiliteitskwestie.

advertentie
advertentie