Chronisch zieke nog altijd de dupe van gemeente beleid

19 november 2020 om 16:40 Overig Deel je nieuws

Ondanks dat de gemeente haar best doet blijft de chronisch zieke nog altijd de dupe van het gemeente beleid. Het verstoppertje spelen voor de waarheid, de zieke van het kastje naar de muur sturen, en vasthouden aan regels welke niet van toepassing zijn op chronisch zieken blijken voor de gemeente Ouder Amstel eenvoudiger dan het oplossen van het probleem. 

Zelf het Nibud scheef deze maand een stukje waarbij zij pleitte voor een hoger minimumloon en daarmee hoger sociaal minimum teneinde bepaalde groepen mensen te helpen. Want ook het Nibud ziet nu dat chronisch zieken niet worden gecompenseerd door gemeenten vanwege hun iets hogere inkomen. 

In mijn situatie is de gemeente Ouder Amstel nog altijd in gebreke. Ze kent het probleem maar weigert een oplossing te zoeken. Ondanks dat ik op alle aangewezen manieren contact heb gezocht met bijvoorbeeld DUO+. 

Het is niet zo dat, als DUO+ geen hulp kan bieden, dit de gemeente ontslaat van haar zorgplicht aan de inwoner. Er hoort dan maatwerk te volgen voor het hele probleem. 

Gemeente Ouder Amstel, u kent mij en weet mij te vinden. Ik verzoek u nu spoedig een oplossing te zoeken en contact met mij op te nemen. 

advertentie
advertentie