de stal van Tulp Garden India
de stal van Tulp Garden India Margreet v Coeverden

Amstelkerk steunt Stichting Derde Wereld Hulp

21 februari 2021 om 21:58 Lokaal Deel je nieuws

Amstelkerk zet zich in voor Stichting Derde Wereld Hulp.

Pasen is voor de leden van de Amstelkerk het feest van de opstanding, een nieuw begin, van opstaan uit doodse situaties. Daarom wordt in de tijd voor Pasen (40 dagentijd) in de Amstelkerk elk jaar aandacht besteed aan een hulpproject, om ook daar uitzicht te bieden op een betere tijden.

Dit jaar voor Stichting Derde Wereld Hulp (SDWH), opgericht door de Ouderkerker Margreet van Coeverden. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Vijayawada, een stad aan de oostkust van India. De kinderen die daar wonen komen uit de allerarmste gezinnen of zijn wees. In de huizen Tulip Garden Home en Tulip Garden Hostel biedt SDWH de kinderen onderdak, voeding, gezondheidzorg, scholing, structuur en een liefdevol gezinsleven en daarmee de kans op een goede en zelfstandige toekomst. Het belangrijkste doel is de kinderen in staat te stellen op hun eigen benen te staan. SDWH kiest er bewust voor om op relatief kleine schaal te werken. Dit maakt het mogelijk om kwalitatief goede zorg en begeleiding aan de kinderen te bieden.

De SDWH heeft ook oog voor de mensen in de omgeving van haar projecten en werkt zoveel mogelijk samen met lokale mensen, organisaties en overheidsinstanties. SDWH werkt zo duurzaam mogelijk en streeft ernaar zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Zo maken ze het verschil tussen uitzichtloosheid en toekomst, maar ook tussen leven en dood. Voor meer informatie kunt u terecht op hun website: www.sdwh.nl.

Net als voor iedereen is het afgelopen jaar ook in Tulip Garden een moeilijke periode geweest. Door de strenge lockdown mochten de kinderen het terrein niet verlaten daardoor, geen school, geen college, niet even mee boodschappen doen. Alleen voor ziekenhuisbezoek o.i.d. mochten de kinderen het terrein verlaten. Gelukkig zijn ze de tijd zonder gezondheidsproblemen doorgekomen. De schoollessen die wel doorgingen vonden plaats via een laptop of mobiele telefoon. De jongste groepen hebben geen online onderwijs gehad, zij werden onderwezen door de oudste meisjes.

Ook voor de inwoners van het nabij gelegen dorp is het een zware tijd. Velen kwamen door de lockdown zonder werk. En er is geen sociaal vangnet of voedselbank. Via de opbrengst van onze kringloopwinkel De Tulp in Ouderkerk konden er voor deze mensen regelmatig groente en rijst gekocht worden. Ook een naburig bejaardenhuis is op deze manier geholpen. Maar de kringloop winkel is al weer een poos gesloten… Daarom zet de Amstelkerk zich in voor Stichting Derde Wereld Hulp!

De opbrengst van de actie wordt besteed aan een nieuwe pomp voor de riolering (de oude is recent stuk gegaan) en aan een nieuwe jonge koe. De melk van de koeien wordt elke ochtend bij het ontbijt gedronken door alle kinderen. Ook wordt er curd (een soort yoghurt) van gemaakt. De melk die eventueel overblijft gaat naar de kinderen in het dorp.

De jongeren van de Amstelkerk gaan binnenkort op een zondag in gesprek met de jeugd van Tulip Garden via Zoom, om (school)ervaringen uit te wisselen.

Helpt u ook mee de kinderen van de Stichting Derde Wereld Hulp uitzicht te bieden op een betere tijd? Maak dan uw bijdrage over op:

Diaconie Amstelkerk: NL12 RABO 0351 8039 98, tav Tulip Garden

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen van Tulip Garden weer een mooie jonge koe krijgen en een goed werkende rioolpomp.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.

Namens Stichting Derde Wereld Hulp en de Amstelkerk.

Wilna Crielaard

Peter Roos

trotse bewoners Tulp Garden India
advertentie
advertentie