Het CDA stelt vragen

7 maart 2021 om 11:03 Lokaal Deel je nieuws

Tijdens de raadsvergadering van vorige week heeft CDA raadslid Peter Roos vragen gesteld aan het college over de voortgang van het onderzoek naar de haalbaarheid van een twee scholen onder één dak op het terrein van de Bindelwijk, de overlast en verrommeling van fietswrakken bij de halte van buslijn 300, en het niet  doorgaan van glasvezel internet in het buiten gebied.

De eerste twee vragen worden vanwege tijd gebrek later schriftelijk beantwoord.

Voor wat betreft het niet doorgaan van snel internet in de buitengebieden wilde het CDA graag weten wat de  gemeente nog kan doen om het buiten gebied aangesloten te krijgen. Wethouder Boomgaars gaf aan ook teleurgesteld te zijn in het plotseling terug trekken van Delta Fiber, de partij die voor de aanleg zou gaan zorgen. Hij gaf aan samen met de buurgemeenten een gesprek te hebben gehad met dit bedrijf, maar dat dat niets opleverde. Ook juridisch zag hij geen mogelijkheden.

Boomgaars gaf wel aan doordrongen te zijn van het belang van snel internet voor de bedrijven, thuis werkers, scholieren en studenten in onze polders, daarom gaat hij samen met de provincie, en andere plattelands gemeenten onderzoeken wat er op dat gebied nog mogelijk is.

Nu maar hopen dat dat wel perspectief biedt op een digitale snelweg in de polder!

advertentie
advertentie