Betaalbare seniorenwoningen voor Ouderkerkers

24 mei 2021 om 19:14 Lokaal Deel je nieuws

“De gemeente verkoopt de grond en daarna moet de markt zijn werk doen”. Dat is wat een raadslid zei naar aanleiding van het bespreken van ‘de ruimtelijke visie 3 percelen’ in de commissie ruimte op 20 mei jl. Juist omdat de werking van ‘de markt’ is doorgeslagen en er nu grote tekorten zijn aan betaalbare seniorenwoningen,  heeft CPO-Buurtdorp een plan gemaakt voor seniorenwoningen in het middensegment speciaal voor Ouderkerkers (doorstroming), drie elementen die ook letterlijk zo in het college akkoord staan! Wij merken dat ons plan zoals ook grotendeels opgenomen  in de voorliggende ruimtelijke visie, veel sympathie ontmoet, zeker ook omdat we dit complex willen opzetten onder de noemer ‘omzien naar elkaar’, uit ervaringen elders is gebleken dat dat eveneens forse zorgkosten kan besparen. Tot driekwart jaar geleden dachten we dat dit plan tot uitvoering kon komen in goede samenwerking met de wethouder en de gemeente. Toen bleek echter dat er een voorkeursrecht voor eerste koop van de oorspronkelijke grondeigenaar in het koopcontract staat. Wil de gemeente dat wat er in het collegeakkoord staat nu waar kunnen maken, moet zij gebruik maken van dat wat ook in het koopcontract staat: ‘onder voorwaarden’ en dus geen totale ‘vrije marktwerking’ toestaan die ten nadele van met name de middeninkomens blijkt uit te pakken. Wij vragen de raad dringend  om in de komende raadsvergadering op 27 mei een zodanige formulering te vinden dat er nog mogelijkheden zijn ons ideaal te verwezenlijken!

En om een en ander betaalbaar te houden zou ook de parkeernorm nog een enigszins aangepast moeten worden, zodat er in plaats van 10 woningen, 12 woningen zouden kunnen komen.

En overigens vinden wij, namens de gebruikers van Buurtdorp, dat er bankjes moeten komen bij het nieuwe jeu de boule baantje aan de Rembrandt van Rijnweg.

Namens de initiatiefnemers van CPO Buurtdorp, Annelies van Eekeren

advertentie
advertentie