Nieuwe expositie ‘Rood-Zwart-Wit’ van Carla de Rooij in Dorpshuis Duivendrecht

20 september 2021 om 15:29 Lokaal Deel je nieuws

Carla de Rooij is een bekende kunstenares in Duivendrecht en omstreken. Carla wil met haar schilderijen verhalen vertellen, mensen raken en aan het denken zetten. “Ik wil met zo min mogelijk lijnen iets vertellen. Hoe ouder ik word, hoe sterker dat gevoel. Less is More, is mijn credo.”

Carla haalt haar inspiratie uit maatschappelijke problemen of situaties die ze zelf meemaakt. Zo is haar schilderij de “Bootvluchtelingen” gebaseerd op de bootvluchtelingen op Lampedusa. Te zien is een vrouw op een paard, die haar hoofd heeft afgewend van een leeg bootje, alsof ze de ellende niet wil zien. Het paard daarentegen draait wel zijn hoofd om. Aan ons de vraag : “Wie is het meest menselijk, de mens of toch het dier?”

Daarnaast hangt ‘Gevangen in een gouden kooi’. De vrouw staat met haar rug in de hoek van een kamer, achter gouden tralies. De ruimte tussen de spijlen is zo groot dat het lijkt alsof ze eruit kan stappen. Dit werk gaat over alle ballen die een vrouw in de lucht moet houden, alle verwachtingen waaraan ze moet voldoen.

Carla’s meest recente werk gaat over de coronacrisis. Op het schilderij “Wie helpt jou als je zorg nodig hebt” staat  een oudere man en een zorgrobot tegenover elkaar. Carla vraagt zich dat wel eens af: “zijn er in de toekomst voldoende zorgverleners of wordt hun werk overgenomen door robots? Dat is iets wat me zorgen baart.“

De expositie ‘Rood-Zwart-Wit’ is nog tot 4 oktober te zien in het Dorpshuis, Dorpsplein 60 in Duivendrecht.

www.carladerooij-art.jouwweb.nl

Meer info: carladerooij@upcmail.nl

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Dorpshuis:

Dinsdag tot donderdag van 10.00 - 21.00 uur en zaterdag van 10.00 -14:00.

advertentie
advertentie