Week tegen eenzaamheid
Week tegen eenzaamheid Een tegen eenzaamheid

Ik doe mee! Vóór ontmoeting en verbinding, tegen eenzaamheid in Ouder-Amstel.

27 september 2021 om 10:36 Lokaal Deel je nieuws

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan de aanpak van eenzaamheid in onze gemeente? Op donderdag 7 oktober van 15.00-17.00 uur vindt een gezamenlijke slotbijeenkomst van de Week tegen Eenzaamheid plaats in het gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel. Betrokken inwoners en organisaties zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn. Er is gelegenheid een ‘Ik doe mee- verklaring’ te ondertekenen.

Aansluitend kijken de aanwezigen naar het online slotevent, gepresenteerd door Bert van Leeuwen, met boeiende sprekers die terugblikken én vooruitkijken.

Let op: aanmelding is verplicht, via info@coherente.nl of 06 42800962. Komt u niet, maar wilt u wel actief bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid in onze gemeente en aansluiten bij het netwerk? Mail dan info@coherente.nl en u ontvangt na de bijeenkomst de informatie per mail. 

Voor meer informatie over het online slotevent en de sprekers: https://www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid/uitnodiging-slotcongres-week-tegen-eenzaamheid/

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2021 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. meer dan 250 gemeenten en 160 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

advertentie
advertentie