Reclamezuil bij tankstation
Reclamezuil bij tankstation Lily Kreca

GroenLinks blij dat reclamezuil tankstation verdwijnt

27 september 2021 om 11:46 Lokaal Deel je nieuws

Duivendrecht – GroenLinks heeft bij het college van burgemeester en wethouders navraag gedaan over de reclamezuil bij het benzinestation aan de Burgemeester Stramanweg bij Ouderkerk aan de Amstel. De reclamezuil is nogal protserig en de partij kreeg daar veel klachten over van inwoners. Het aanprijzen van snacks en energiedrankjes vindt GroenLinks ook niet wenselijk. Als antwoord kreeg de partij te horen dat er geen vergunning voor de zuil was aangevraagd en dat hij dus moet verdwijnen.

Veel mensen ergeren zich groen en geel over de reclamezuil naast tankstation tussen Ouderkerk en Duivendrecht (N522 weg). Naar aanleiding van deze signalen heeft GroenLinks Ouder-Amstel vragen gesteld over de vergunning van die reclame.

Op de vraag van GroenLinks is gebleken dat er geen vergunning voor deze reclamezuil is afgegeven. Daarnaast was het advies van de welstandscommissie negatief. Het college heeft in de commissie Ruimte van 24 september jl. aangegeven op te gaan treden tegen de illegale reclamezuil. GroenLinks is blij om dit te horen. In de ogen van GroenLinks is het belangrijk dat we waken voor de welstand en gezondheid in onze gemeente: de reclame moet ruimtelijk inpasbaar zijn in ons landschap en protserige reclame voor ongezond eten vindt de partij niet passend.

advertentie
advertentie