Wethouder Jansen deelt de eerste boeken uit samen met Lesly Reiziger, verkleed als Meneer Nog-Een-Keer
Wethouder Jansen deelt de eerste boeken uit samen met Lesly Reiziger, verkleed als Meneer Nog-Een-Keer E. Katona

Wethouder onderwijs reikt boeken uit op basisschool ‘De Grote Beer’

7 oktober 2021 om 17:02 Lokaal Deel je nieuws

Leerlingen van basisschool De Grote Beer in Duivendrecht ontvingen op donderdag 7 oktober jl. speciale boeken uit de handen van de heer Jansen, wethouder van onderwijs Ouder Amstel.

Het boek met de titel ‘Schoon en Groen: Samen Doen!’ is een gepersonaliseerd boek waar het kind zelf de hoofdrol in speelt. De naam van het kind wordt verweven door het verhaal, zodat hij of zij als het ware zelf op stap gaat met nog een paar vriendjes en vriendinnetjes. Het boek is een initiatief van de stichting “Ieder Kind een eigen Boek!” De voorzitter van de stichting Lesly Reiziger woont zelf in Duivendrecht. De schenking van de boeken aan de school in zijn buurt is een wens dat na jaren eindelijk uitkomt.

Het feestelijke uitreiking werd georganiseerd in de Boekenweek. Het thema van het boek was milieu en recycling en daarom hebben de kinderen ook een bezoek gebracht aan het nabij gelegen milieudepot. Daar konden de kinderen allerlei vragen stellen aan de reinigingsdienst.

Het doel van het project is om het leesplezier van de kinderen te vergroten en om ze op deze wijze te motiveren om te lezen. Tien procent van de kinderen van acht jaar op de Nederlandse basisscholen kan niet lezen. Deze lopen daardoor een achterstand op die nauwelijks wordt ingehaald. Stichting “Ieder Kind een eigen Boek” heeft inmiddels al ruim 45.000 kinderen over heel Nederland aan het lezen gezet door hen een eigen boek te geven. 

Scholen zijn welkom om zich aan te melden om ook mee te doen met dit leesproject. Kijk voor meer informatie op www.geefeenkinderboek.nl.

advertentie
advertentie