Wethouder Barbara de Reijke is voorgedragen als lijsttrekker voor de VVD Ouder-Amstel
Wethouder Barbara de Reijke is voorgedragen als lijsttrekker voor de VVD Ouder-Amstel Timme van Houts

Barbara de Reijke voorgedragen als lijsttrekker voor de VVD in Ouder-Amstel

18 oktober 2021 om 12:20 Lokaal Deel je nieuws

Wethouder Barbara de Reijke, bij de vorige verkiezingen ook lijsttrekker, wordt voorgedragen door het bestuur als lijsttrekker voor de VVD Ouder-Amstel bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2022.

Voorzitter van het bestuur Claudio Mancinelli geeft aan: “Wij zijn verheugd dat Barbara de lijst in Ouder-Amstel wederom weer wil gaan aanvoeren. Met haar als boegbeeld, is de VVD bij de vorige verkiezing in Ouder-Amstel de grootste lokale partij geworden. De afgelopen periode heeft ze laten zien dat ze samen met de fractie liberale resultaten kan boeken.”

De afgelopen periode was De Reijke wethouder financiën, ruimtelijke ordening, wonen, sport, gezondheid en inwonerparticipatie. Ze heeft zich op het bouwdossier onder andere ingezet voor bouwdoelstellingen voor betaalbare woningen, het realiseren van starterswoningen en het aanpassen van toewijsbeleid van woningen waardoor meer woningen met voorrang aan inwoners van Ouder-Amstel kunnen worden toegewezen. Naast de grote bouwopgave is het een grote uitdaging geweest om de gemeentefinanciën op orde te brengen en de lasten voor de inwoners betaalbaar te houden. Tegelijkertijd heeft ze zich ingezet voor sportvoorzieningen in de gemeente zoals het zwembad, nieuwe kunstgrasvelden voor de voetbalverenigingen, beachvolleybalvelden en een calesthenicspark.

Barbara de Reijke: “Ik ben nog niet klaar. Corona heeft veel effect gehad op onze gemeente. Niet alleen financieel, maar ook op onze manier van werken en wat we konden doen. Er is nog genoeg te doen en ik wil graag aan de slag met de opbouw na deze grote crisis. Wat ik wel heb ervaren is dat er veel negativiteit rondom de politiek is. Politiek gaat niet om gemakkelijke keuzes en ik ga een uitdaging niet uit de weg. Juist daarom vind ik het belangrijk om mij met optimisme in te blijven zetten en ervoor te zorgen dat Ouder-Amstel een fijne gemeente om in te wonen blijft. Het behalen van resultaten geeft mij de energie om door te gaan. Ik ben blij met het vertrouwen van het bestuur en hoop ook het vertrouwen van de leden te krijgen om de liberale lijst aan te mogen voeren.”

Op 1 november zullen de leden van de VVD Ouder-Amstel besluiten over de voordracht en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

advertentie
advertentie