Route van de intocht van Sinterklaas in Duivendrecht
Route van de intocht van Sinterklaas in Duivendrecht Stichting Sinterklaas in Duivendrecht

Intocht Sinterklaas in Duivendrecht

8 november 2021 om 23:07 Lokaal Deel je nieuws

Sinterklaas komt op 20 november aan in Duivendrecht, maar helaas past Pakjesboot 12 niet onder alle bruggen door om dit jaar bij Duivendrecht aan te meren. Daarom heeft Sinterklaas contact gezocht met Meering Touringcars om hem en de pieten met een bus bij het Grote Pietenhuis op te halen. Op de kop van de Rijksstraatweg zullen Sinterklaas en de pieten uit de bus stappen. Kinderen hoeven hier niet te verzamelen, want Sinterklaas maakt vervolgens een mooie intocht door het dorp. Hij zou het heel fijn vinden om langs de hele route alle kinderen te kunnen zien. Hou dus genoeg afstand van elkaar.

Zijn Sinterklaas en de pieten langs gekomen, dan kun je alvast naar het Dorpsplein en het Dorpshuis gaan. Vrijwilligers van de stichting zullen tijdens de intocht en bij de entree van het Dorpshuis toegangskaarten uitdelen voor het grote feest van Sinterklaas. Deze kaarten dienen ingevuld en ingeleverd te worden om toegang te krijgen tot het Dorpshuis.

Na de intocht begint het feest in de sportzaal van het Dorpshuis en kunnen kinderen Sinterklaas en de pieten echt van dichtbij zien. Ook zullen hier de prijzen worden uitgedeeld van de kleurwedstrijd van de Winkeliersvereniging Duivendrecht. Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen het feest mee kunnen maken, wordt er gewerkt met het coronatoegangsbewijs (voor bezoekers vanaf 13 jaar). Indien een ouder geen geldig coronatoegangsbewijs kan tonen: probeer een andere begeleider voor je kind te vinden, zodat je kind kan genieten van dit feest.

De volgende planning wordt aangehouden:
12:30 uur: aankomst op de Duivendrechtsekade, uitstappen touringcar en start intocht. Route van de intocht: Rijksstraatweg, Korenbloemstraat, Begoniastraat, Telstarweg, Dorpsplein (aankomst ca 13.10 uur), gevolgd door rondgang langs winkeliers. Om 13.30 uur start het feest met de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd en daarna mag elk kind langs Sinterklaas en de pieten om een handje te geven en een cadeautje te krijgen. De zaal sluit om 15.45 uur.

Voor meer informatie over intocht van Sinterklaas in Duivendrecht: volg de Sinterklaas in Duivendrecht op Faceook of bezoek de website www.sinterklaasinduivendrecht.nl.

advertentie
advertentie