Mitchel Melissen in actie
Mitchel Melissen in actie Minke Wiggerink

Ouderkerk kopje onder

20 februari 2022 om 22:49 Sport Deel je nieuws

Na 3 maanden kon er weer gevoetbald worden. Dit keer uit tegen Roda’46 in Leusden. Het werd een beschamende 0-5 nederlaag.

SVO deed in de eerste helft niet onder voor Roda ‘46. Integendeel. Met wind tegen werd regelmatig het doel van de tegenstander opgezocht. De Ouderkerkers stonden goed gegroepeerd, de ruimte tussen de linies werd klein gehouden, men vond elkaar vrij gemakkelijk hetgeen resulteerde in enkele kansjes. Zo ging in de 14e minuut na een vlot lopende aanval over links de inzet van Mitchel Melissen net naast. Toen keek het team van trainer Guido Licastro overigens al tegen een 1-0 achterstand aan. In de 6e minuut had Rob Wiggerink, die de afwezige Dax de Wit verving, nog niets te doen gehad. Na een aanval van SVO volgde een lange bal vanuit de verdediging van Roda’46 naar voren. Door de wind kreeg die een flinke snelheid mee en verdween deze over de Ouderkerkse goalie heen. Het moet gezegd: Rob stond vrij ver voor zijn doel en op zich is daar niks mis mee als je ploeg toch in de aanval is. Maar nu dus wel. Net vóór hem stuiterde de bal nog op de grond en de voorsprong voor Roda’46 was een feit.

In de 41e minuut werd die verdubbeld door knullig balverlies ter hoogte van de middenlijn. Zo ben je dus de bovenliggende partij maar ga je rusten met een 0-2 achterstand. Toch hadden de meegereisde supporters er vertrouwen in dat het met de wind mee nog wel goed zou komen. SVO voerde de druk inderdaad op en er waren kansen. Een kopbal net naast, een omhaal van Daan van Unen die de Roda’46 goalie ternauwernood wist te pareren evenals een inzet van Roy la Grouw. En zoals zo vaak: weet je niet te scoren en probeer je wat te forceren dan ontstaat er ruimte aan de andere kant. Zo ook in de 69e minuut. De achterhoede van Ouderkerk werd op snelheid geklopt en voor de rechtsbuiten van Roda’46 (net ingevallen) was het een koud kunstje om de 3-0 aan te tekenen. In de 78e minuut herhaalde hij dat nog een keer (4-0) en in de 85e minuut werd het zelfs 5-0. Toen speelde SVO overigens al met 10 man, door het geblesserd uitvallen van Roy la Grouw.

Tot de 70e minuut was er nog alle hoop op een goed resultaat,maar toen ging SVO kopje onder en dat niet door de alsmaar aanhoudende regen! Tot die tijd zou je SVO voor het vertoonde spel nota bene een voldoende hebben gegeven.

Voor Guido Licastro en zijn mannen is er nu écht werk aan de winkel. A.s. zondag thuis tegen Quick 1890 AFC.