Leerlingen krijgenroei-instructie op de Amstel
Leerlingen krijgenroei-instructie op de Amstel Marion Kiewik

Roeiers zoeken instructeur

5 mei 2019 om 20:20 Sport/sport Deel je nieuws

Het is voorjaar. Tijd voor buitensport! Roeien bijvoorbeeld. Waar kan dat mooier dan op de Amstel als je in Ouderkerk of omgeving woont. Een mooie sport is het, een echte totaalsport: je gebruikt je hele lijf - zonder dat je je gewrichten belast. De sport is daardoor geschikt voor jong én oud.

Roei-, zeil- en kanovereniging Amstelgeuzen zit middenin het centrum van Ouderkerk, achter de supermarkt aan de Dorpsstraat. “In september bestaan we tien jaar!” Marion Groen, secretaris van de club, denkt al na over de viering. Maar eerst komt nog de zomer. “Wat zou het feestelijk zijn als we de komende maanden aan de slag kunnen met een enthousiaste roei-instructeur. Onze vorige instructeur is na zijn afstuderen verhuisd, en nu zitten we zonder. We zoeken iemand die één of twee keer per week zo’n anderhalf uur beschikbaar is. Een keer voor instructie aan beginners, en een keer voor coaching van gevorderden - op dit moment alleen volwassenen. Over de tijden kunnen we overleggen, maar er zit vast wel een weekenddag bij.”

Daarom: ben je minimaal 18 jaar, heb je enige ervaring met het lesgeven aan beginnende roeiers, en kun je je enthousiasme voor de roeisport overbrengen aan anderen, neem dan contact op met Marion Groen. “Ook goed om te weten: we betalen 15 euro per uur. Eigenlijk is dit een ideale bijbaan, bijvoorbeeld voor een student.”

E-mail: amstelgeuzen@outlook.com.

 

advertentie
advertentie