De Aploeg knokt langs het Ketelmeer
De Aploeg knokt langs het Ketelmeer WV De Amstel

Topprestaties van renners De Amstel

29 september 2019 om 20:50 Wielrennen Deel je nieuws

De wielrenners van wielerverenging De Amstel hebben de afgelopen week topprestaties geleverd. Op het WK in Yorkshire behaalde Riejanne Markus de wereldtitel met het Nederlandse team op de Team Relay. Daarnaast behaalde Enzo Leijnse het zilver op de tijdrit voor Junioren. Slechts 8 seconden na de Italiaanse wereldkampioen scoorde Leijnse de tweede tijd. Dat was de afgelopen vijftien jaar niet meer gelukt door een Nederlander. In de wegwedstrijd van de Junioren zat Leijnse ook de hele koers voorin. Na 140 zware en natte kilometers werd hij in de sprint voor de derde plaats nipt geklopt door een sterke Amerikaan. Maar ook dat was een zeer knappe prestatie.

De week werd in het natte weekend afgesloten met de Nederlandse Clubkampioenschappen. In vier categorieën wordt gestreden om de felbegeerde rood wit blauwe truien op de Ploegentijdrit. De Amstel keerde naar huis met een kampioenschap, een bronzen medaille en een tweede plaats in het overall klassement. De Junioren ploeg van De Amstel deed het erg goed met een derde plaats. Wessel Mouris, Jim Kes, Roy Duijvesteijn en Owen Geleijn toonden hun talenten door op 25 seconden na de winnaars de 34 kilometers af te wikkelen.
De Damesploeg deed het nog beter door met de zussen Riejanne en Femke Markus, Lieske Coumans en Rosan Koper met grote voorsprong naar de zege te rijden. Voor de Damesploeg het loon van jarenlang hard werken en steeds een stapje beter. Riejanne Markus was hier vanzelfsprekend de motor van de ploeg.
De Jeugdploeg van De Amstel leek ook op medaillekoers, maar een onverwachte valpartij maakte een einde aan de ambities. De 10e tijd werd hun deel. De Elite-mannen ploeg deed het ook prima: in het veld met veel profs van o.a. Jumbo en Sunweb reden de mannen naar een keurige vijftiende plaats. Om de titel “beste club van Nederland”te krijgen kwam men uiteindelijk slechts 33 seconden te kort. Tweede is desondanks ook een prachtige prestatie.