Ouderkerk in de aanval
Ouderkerk in de aanval Mark van 't Veer

SV Ouderkerk - VSV Vreeswijk opnieuw doelpuntrijk

2 februari 2020 om 21:29 Voetbal Deel je nieuws

Werd het in Utrecht 6-5 in het voordeel van Vreeswijk. Dit keer vielen er zes doelpunten, gelijkelijk over beide teams verdeeld. Dus 3-3 en voor de Ouderkerkers derhalve geen revanche waarop ze hoopten en wellicht ook stiekem op hadden gerekend.

Vreeswijk is namelijk beslist geen wonderploeg.Toch liet Ouderkerk zich ook nu weer een aantal keren verrassen. De thuisploeg begon niettemin voortvarend. Waar Ouderkerk het vooral moet hebben van snel en aanvallend combinatievoetbal, had het daar nu moeite mee door het natte kunstgrasveld waarbij de bal vaak doorschoot.Toch kwam Ouderkerk in de 10e minuut op voorsprong (kopbal Tom Straver uit een vrije trap van Jay Day). Vreeswijk  schoot nog geen minuut later op de binnenkant van de paal. Dat zou als waarschuwing moeten gelden. Nee dus want in de 27e minuut werd het 1-1. De grensrechter van Ouderkerk (Leo Houtkamp) vlagde nog wel voor buitenspel maar scheidsrechter Essaghir had daar geen boodschap aan. Enkele minuten later was Vreeswijk opnieuw succesvol via een voorzet over rechts. Die goal mogen enkele verdedigers zich best wel aanrekenen.

Vóór de pauze wist opnieuw Tom Straver de stand voor de thuisploeg weer gelijk te trekken. Eerst schoot hij nog op de paal. De terugspringende bal belandde echter voor de voeten van Bart Muns, die Tom vlekkeloos bediende en toen was het wél raak (2-2).

Kort na de thee keek Ouderkerk opnieuw tegen een achterstand aan (2-3). Het klinkt eentonig, maar wederom een uiterst schlemielige goal.

Het leek er op dat zijn spelers daarna moeten hebben gedacht: zo kan het niet langer en toen kwam bij de Ouderkerkers het herkenbare aanvalsspel weer enigszins terug.

Vreeswijk kwam onder druk te staan zo ook in de 78e minuut. Jay Day loste een afstandsschot waarbij de bal via de handen van de Vreeswijkse doelman de lat toucheerde. De terugspringende bal werd door Desley Douglas in het doel gewerkt (3-3). Maar toen had je de poppen aan het dansen. Heel Vreeswijk (en niet alleen zij) hadden tijdens het schot van Jay Day de scheids immers horen fluiten! Toch keurde hij het doelpunt goed en dat weer luidde een tumultueus slot in. Ouderkerk dacht in de 90e minuut zelfs nog recht te hebben op een penalty toen Rocky Nuamah in de zestien onderuit werd gehaald. Het leek er echter op dat de scheidsrechter toen niet meer durfde te fluiten.

Coach Jules Pasteuning was kort in zijn reactie: een  frusterende wedstrijd en daar was in feite alles mee gezegd.