De foto mocht pas worden gepubliceerd als het clipje uit was. Hierbij dus.
De foto mocht pas worden gepubliceerd als het clipje uit was. Hierbij dus. Poffertjessalon Ouderkerk

Peter Pannekoek in Poffertjessalon Ouderkerk

27 augustus 2021 om 11:01 Achtergrond

OUDERKERK De theaters in Nederland zijn al een hele tijd dicht vanwege corona. Om De Kleine Komedie een hart onder de riem te steken, maakten een verzameling cabaretiers een lied met videoclip. Een onderdeel daarvan is opgenomen in de Poffertjessalon in Ouderkerk. 

OUDE NORMAAL De inhoud van het lied draait om het feit dat de theaters al zo lang dicht zijn dat de meeste theatermakers iets anders zijn gaan doen. Ze werken in de horeca, hebben een fietsenwinkel of verhuisbedrijf. Wat Karin Bloemen nu verkoopt, kun je misschien raden. In een ontroerend lied zingen onder anderen Dolf Jansen, Yentl en De Boer, Karin Bloemen, Sanne Wallis de Vries, Peter Pannekoek, Stefano Keizers, Henry van Loon, Arjen Lubach en Roué Verveer over hun carrière in het nieuwe normaal. En hoezeer ze toch terugverlangen naar het oude normaal. Het nummer is gebaseerd op het lied ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?’ van Annie M.G. Schmidt. Teksten zijn van Arjen Lubach, Edo Schoonbeek en Diederik Smit.

PANNEKOEK  Peter Pannekoek, die dit jaar de oudejaarsconference verzorgd, was natuurlijk snel klaar met bedenken waar hij zou gaan werken. Een pannenkoekenhuis natuurlijk. In dit geval werd dat de Poffertjessalon in Ouderkerk, waar ook volop pannenkoeken (hier wel met tussen -n) worden gebakken.De opnames vonden plaats op 22 juni en Pannekoek werd ontvangen door Danny Pieters en zijn vrouw Marie-Louise. “We mochten geen publiciteit zoeken voor het clipje uitkwam en dus ook geen foto’s sturen. Dat mag nu wel”, zegt Danny. 

VIDEO Kijk hier voor het grappige clipje met een hardwerkende Peter Pannekoek in de salon: 

advertentie
advertentie