Het wandelstokje kun je openklappen en binnenin zit instructie en een deelnemerslijstje.
Het wandelstokje kun je openklappen en binnenin zit instructie en een deelnemerslijstje. Dineke Wisselink

Estafette: ‘Geef het wandelstokje door’

1 maart 2021 om 17:00 Activiteiten

OUDER-AMSTEL Een nieuw initiatief gaat van start; een wandelestafette in Ouderkerk en Duivendrecht. Ontmoet eens een buurtgenoot op een andere manier. 

Initiatiefnemer Dineke Wisselink legt uit hoe het werkt. “Met een heus estafettestokje nodig je iemand uit voor een wandeling. Lang, kort, of een ommetje met een pauze op een bankje, het maakt niet uit. Je prikt samen een dag dat het goed uitkomt. Hoe vaak maak je niet een kort praatje bij de voordeur en daar blijft het bij. Of, een buurvrouw begint in pittig tempo aan een wandeling en je zou best een keer mee willen. Of, ja, je zou ook best wel eens de buurman op de hoek willen verrassen, die zelf niet zo ver komt met een rollator of een rolstoel. Wat nou als je gewoon eens samen een eindje gaat wandelen? Normaal niet zo gebruikelijk om dat te vragen, maar met deze wandelestafette mag alles voor een keer. Na de wandeling geef je het wandelstokje door aan je wandelgenoot. Die nodigt dan weer iemand anders uit. En zo gaat het verder. Na acht personen komt het wandelstokje terug bij de starter.”

ZORG EN ZEKERHEID Wie dan benieuwd is bij wie het allemaal terecht is gekomen, kan zich opgeven voor de appgroep, speciaal voor deze acht personen. Het is het nieuwe ‘praatje over de heg’, het nieuwe ‘op de koffie’: gezond en gezellig in de buitenlucht. “We kunnen met trots laten weten dat dit estafettespel mogelijk gemaakt wordt door de Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid’, zegt Wisselink enthousiast.

STARTERS GEZOCHT Geef het wandelstokje door! Een project van Wisselwerk. “We hopen dat het gaat lopen… Letterlijk! We zijn altijd op zoek naar starters. Meld je aan!” Alle informatie is te vinden op de website: www.wisselwerk.net - Nèt even anders. Of bel Dineke Wisselink, 06-51186935.

CORONAREGELS  Natuurlijk is het belangrijk dat iedereen zich aan de coronaregels houdt en dat je niet met elkaar op stap gaat als je symptomen hebt of in afwachting bent van de uitslag van een test. En dat je 1,5 meter afstand houdt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie