Florence Price
Florence Price PKN Duivendrecht

Muziekavond in De Kleine Kerk rond Florence Price

30 maart 2022 om 14:30 Activiteiten

DUIVENDRECHT PKN Duivendrecht houdt donderdag 31 maart om 20.00 uur in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, een muziekavond rond Florence Price. Onder leiding van Wim Brouwer verdiept het gezelschap zich in haar leven en wordt er naar (delen van) een aantal composities van haar geluisterd. 

Florence Price (1887 – 1953) was de eerste Afro-Amerikaanse componiste van klassieke muziek die tijdens haar leven enige erkenning vond. Ze werd geboren in Little Rock, Arkansas, waar ze haar eerste muzieklessen kreeg. Later studeerde ze orgel en piano aan het New England Conservatory. In 1927 verhuisde zij, mede door verschillende racistische incidenten in Arkansas, met haar familie naar Chicago. In 1933 ging haar eerste symfonie in première bij het Chicago Symphony Orchestra onder leiding van Frederik Stock.

Price componeerde orkestwerken, waaronder vier symfonieën, piano- en vioolconcerten, kamermuziek, liederen,  orgel- en pianowerken en arrangementen van spirituals. Tot haar bekendste werken behoren: ‘Three Little Negro Dances’, ‘Songs to a Dark Virgin’, ‘My Soul’s Been Anchored in the Lord’ voor piano, orkest en stem, en ‘Moon Bridge’. In haar muziek gebruikte ze vaak melodieën en ritmes die kenmerkend waren voor de muziek van de zwarte gemeenschap.

Florence Price overleed in 1953 en raakte daarna weer in de vergetelheid, maar kwam onlangs weer in de belangstelling te staan door een opname van het Philadelphia Orchestra van twee van haar symfonieën. 

Entree: een vrijwillige bijdrage.

advertentie
advertentie