Afbeelding
Aangeleverd

De Amstelbocht sluit jeugdschaatsseizoen af met traditionele Vossenjacht

4 april 2022 om 14:30 Activiteiten

OUDERKERK Voor diegenen die afgelopen zaterdag wat vreemd opkeken van enkele raar uitgedoste figuren in het dorp: het betrof de traditionele Vossenjacht waarmee IJsclub de Amstelbocht het seizoen jeugdschaatsen besloot. 

Ook deze winterperiode kregen meer dan 140 Ouderkerkse kinderen verdeeld over tien jeugdgroepen iedere zaterdagmiddag schaatsles op de Jaap Eden ijsbaan. Dit jeugdschaatsen is onverminderd populair in het dorp (en daarbuiten) en wordt mogelijk gemaakt door een grote groep van enthousiaste vrijwilligers van de club die de kinderen elke zaterdagmiddag les geven.

Het seizoen wordt altijd gezellig afgesloten met de traditionele Vossenjacht in het dorp waar groepen kinderen de verklede ‘vossen’ moeten opspeuren. Bij iedere vos kregen ze een letter waarmee een woord kon worden gemaakt. De middag werd besloten in het clubgebouw aan het Molenpad waar alle kinderen een prijs mochten uitzoeken voor de speurtocht en natuurlijk hun langverwachte schaatsdiploma kregen uitgereikt. Al met al was het een zeer geslaagde afsluiting van wederom een mooi schaatsseizoen, nog versterkt door een prachtig lentezonnetje.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie