Afbeelding
pixby

Interactief college over gezondheid

Activiteiten

OUDERKERK Coherente en stichting Oudgeleerdjonggedaan geven een collegereeks over het thema gezondheid. De collegereeks bestaat uit twee dagdelen, vrijdag 25 november en vrijdag 9 december van 10.00 tot 12.00 uur (inclusief pauze). Locatie: Dienstencentrum, Diedrick van Haarlemstraat 3. Deelname is gratis, consumptie is voor eigen rekening.

Oudgeleerdjonggedaan is een organisatie waarbij een student twee interactieve lezingen geeft aan senioren rond een bepaald thema. Vaak heeft het thema te maken met de opleiding/vakgebied/hobby van de student.

In de collegereeks ‘Een Gezond Leven Duurt Niet Even’ gaat studente Shanien het gesprek met bezoekers aan over een gezond leven. Zo zal ze vertellen waarom goede voeding zo belangrijk is en hoe voeding wordt opgenomen door het lichaam. Daarnaast zal ze haarfijn uitleggen waarom bewegen zo gezond is en hoe we kunnen bewegen.

Bij de tweede bijeenkomst hoort u waarom een goede nachtrust zo belangrijk is voor uw gezondheid. Maar hoe werkt slapen precies? Waarom slapen kinderen zo veel en ouderen relatief minder? Wat gebeurt er tijdens dromen? In dit onderdeel komt u meer te weten over uw lichaam wanneer het slaapt. Tenslotte zal u van Shanien horen waarom sommige mensen altijd ziek zijn en andere nooit?

Aanmelden bij Coherente via mail: a.bouwman@coherente.nl of bel: 06-51822068

advertentie
advertentie