Volop ijspret in Ouderkerk.
Volop ijspret in Ouderkerk. Naomi Heidinga/BDU

IJspret bij de Amstelbocht

19 december 2022 om 12:00 Activiteiten

OUDERKERK Heel wat mensen hebben afgelopen weekend genoten van ijspret op de ijsbaan van de Amstelbocht in Ouderkerk.

Koning winter kwam vroeg dit jaar. Een paar avonden en nachten matige vorst zorgden ervoor dat de landijsbaan van ijsclub De Amstelbocht open kom voor het publiek. Met man en macht werd ervoor gezorgd dat alles op orde was om iedereen op tijd te kunnen ontvangen. Ideale timing ook: op de weekenddagen zaterdag en zondag kwamen mensen in groten getale schaatsen. Zaterdagmorgen werd afgetrapt met het jeugdschaatsen, de schaatslessen voor kinderen in de basisschoolleeftijd die normaal gesproken op de Jaap Edenbaan worden gehouden. Om 12 uur ging de baan open voor iedereen en konden alle Ouderkerkers genieten van prachtig zwart ijs en, natuurlijk, koek & zopie in het clubhuis. Menige familiefoto werd geschoten met de pittoreske molen op de achtergrond, een feestelijke winterse sfeer die ’s avonds nog versterkt werd met de baanverlichting aan. 

Zondagochtend vroeg werd de eerste marathon op natuurijs uit onze omgeving verreden en een speciale ook: de Wim Jansen Memorial, ter ere van Amstelbocht clubman in hart en nieren Wim Jansen die afgelopen zomer onverwacht overleed. De prijs voor de winnaar – Amstelbocht trainer Frank Onink – werd uitgereikt door Wim’s vrouw Joke in aanwezigheid van alle familie. Een mooi moment. 

Daarna kon een ieder weer van de ijsbaan genieten wat ook weer volop werd gedaan. “Het was een gezellig drukke bedoening. Al met al een bijzonder geslaagd ijsweekend voor De Amstelbocht en Ouderkerk. We kijken nu al uit naar de volgende vorstperiode”, aldus Reinoud Boersma, voorzitter van IJsclub De Amstelbocht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie