Vera keizers
Vera keizers Vera Keizers

Plastic paradox, unieke foto-expositie van Vera keizers

23 januari 2023 om 10:45 Activiteiten

DUIVENDRECHT In het Dorpshuis van Duivendrecht is vanaf dinsdag 24 januari een unieke foto-expositie te zien. Fotografe Vera Keizers probeert met haar foto’s het gebruik van plastic en andere cosmetische producten een halt toe te roepen.  Ze wil mensen bewust maken van het gegeven “houdbaarheid” en de gevolgen van hoe we daar mee omgaan. En dat levert fascinerende beelden op.

Haar hele leven is fotografie al een hobby van Vera. Als jong meisje was ze vaak in de weer met het analoge fototoestel van haar vader. De charme van fotograferen op film vond ze magisch. Tien jaar geleden is Vera begonnen met het volgen van fotografieworkshops om vervolgens naar de fotoacademie te gaan. Daar is ze naar eigen zeggen pas echt gaan fotograferen. “Ik heb daar met name geleerd hoe je met foto’s niet alleen een mooi moment kan vastleggen maar ook echt een boodschap mee kan geven.”

Met deze expositie “Plastic paradox” wil Vera het thema houdbaarheid onder de aandacht brengen en een stukje bewustwording creëren. “Zoveel jaar geleden hebben we bedacht dat we plastic gaan gebruiken om onze levensmiddelen langer houdbaar te houden. Maar deze uitvinding is nu eigenlijk de nekslag voor onze natuur. En oh wat willen we allemaal graag eeuwig jong blijven. We schaffen allerlei cosmetische producten aan om maar die dreigende veroudering tegen te gaan. Maar uiteindelijk zijn veel van die poedertjes en zalfjes zeer belastend voor onze aardbol. In haar foto’s wil Vera de natuur met onverwoestbare materialen vastleggen om zo de paradox nog zichtbaarder te maken. Daarnaast bewerkt ze de foto’s op een zodanige manier dat er bijna een grimmige sfeer ontstaat en de boodschap nog sterker overkomt namelijk “Plastic is not so fantastic!”

Naast het exposeren van foto’s, verzorgt Vera voor het STRRN-magazine een groot deel van de portret- en foodfotografie. Daarnaast heeft Vera veel ervaring in het maken van foto’s voor bedrijfswebsites of andere commerciële doeleinden zoals productfotografie.

De officiële opening vindt plaats op dinsdag 31 januari om 17 uur in het Dorpshuis, Dorpsplein 60 in Duivendrecht. Er wordt een drankje geschonken en de toegang is gratis.

De expositie “Plastic Paradox ” is daar van maandag 23 januari tot maandag 27 maart te zien. De foto’s kunt u bezichtigen tijdens de openingstijden van het Dorpshuis: Dinsdag tot donderdag van 10.00 - 21.00 uur en zaterdag van 10.00 -14:00. Meer informatie kunt u vinden op www.coherente.nl.

Voor meer informatie over Vera en haar foto’s mail naar: foto@xtra-handz.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie