Show tijdens een eerdere open dag van ponymanege Equito.
Show tijdens een eerdere open dag van ponymanege Equito. Naomi Heidinga

Ponymanege Equito viert 20-jarig bestaan met spetterende open dag

21 mei 2023 om 10:00 Activiteiten

AMSTELVEEN De aan de Kalfjeslaan gevestigde ponymanege Equito viert in 2023 haar 20-jarig bestaan. Het jubileumfeest wordt gevierd met een spetterende open dag. Op 28 mei wordt ponymusical opgevoerd met als thema: ‘Equito voor Altijd!’ Bezoekers worden meegenomen op een reis door de tijd met spectaculaire shows en een spannende ponystrijd. Ze kunnen ook zelf aan allerlei activiteiten deelnemen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. 

Met de ponymusical wordt het verhaal van de manege verteld. Het begon ooit als droom van eigenaresse Maaike van Rijn. Samen met haar man Axel Groenveld begon ze ponymanege Equito twintig jaar geleden met zeven klanten en drie pony’s. De manege is in de loop der jaren enorm gegroeid: van zeven naar een kleine driehonderd ruiters. Inmiddels hebben ze dertig pony’s en paarden, het veulen Taran meegerekend. De filosofie van het stel geldt daarbij nog steeds. Ze willen kinderen een veilige plek bieden om te leren omgaan met pony’s. Dierenwelzijn staat daarbij voorop.

BELANGRIJKE TRADITIE

De jaarlijkse open dag is een belangrijke traditie van ponymanege Equito. Het geeft kinderen de kans om met elkaar een show te bedenken en op te voeren, samen met de pony’s. Het zorgt voor verbondenheid en geeft de kinderen zelfvertrouwen. Bijzondere shows uit het verleden zijn voor deze open dag in een nieuw jasje gestoken. Het publiek wordt meegevoerd met een ‘teletijdmachine’ en kan genieten van de carrousel en een prachtige demonstratie van springen en vrijheidsdressuur. 

PONYSPELLETJESTOERNOOI

Zoals elk jaar strijden ruiterteam ‘geel’ en team ‘groen’ ook nu weer om de winst in het ponyspelletjestoernooi. Wie zijn of haar favoriete team sponsort, doet mee aan de sponsorloterij en kan mooie prijzen winnen.

SPEURTOCHT

Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag door hun ponykennis te testen tijdens onze speurtocht, de kleurplaten van de pony’s van de manege te kleuren of door een eigen poetstas te versieren. Ook kunnen kinderen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony’s. 

De open dag begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Betalen van consumpties of meedoen aan de loterij kan alleen met contact geld. 

Ponymanege Equito is te vinden aan de Kalfjeslaan 49 in Amstelveen. De manege ligt net ten zuiden van het Amstelpark, waar de Kalfjeslaan uitkomt op de Amsteldijk-Noord. Een routekaartje kun je  vinden op www.equito.nl. Hier vind je ook de laatste nieuwtjes over de open dag en wordt binnenkort het programma geplaatst. 


Open dag van de ponymanege. - Foto: Naomi Heidinga

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie