Op de fiets meer leren over het werk langs de A9.
Op de fiets meer leren over het werk langs de A9. Gerrit Serne

Rijkswaterstaat geeft rondleidingen langs de A9 met fiets of bus

23 mei 2023 om 10:00 Activiteiten

OUDER-AMSTEL Rijkswaterstaat geeft sinds het werk aan de A9 verschillende rondleidingen langs de A9. Zo kunnen geïnteresseerden op de fiets langs de werkzaamheden aan de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Of deelnemen aan een bustour langs alle highlights van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. De voorlichters, zelf ooit gewerkt aan het meerjarenproject, vertellen geïnteresseerden er graag alles over.

FIETSRONDLEIDING AMSTELVEEN 

Er is veel te zien én te vertellen over de bouwwerkzaamheden. Zoals over de technische uitdagingen van de bouw van de verdiepte ligging, de aanleg van de tijdelijke extra rijstroken (bypass) bij Amstelveen en natuurlijk hoe ze een snelweg verbreden en deels verdiepen terwijl de weg open blijft. Over deze en andere onderwerpen vertellen de gidsen graag meer tijdens de fietsrondleidingen langs de A9. De eerstvolgende fietsrondleidingen zijn op zaterdag 17 juni (Dag van de Bouw).

BUSRONDLEIDING 

Stap in de bus en bekijk de hoogtepunten van het programma SAA. Eén van de stops is onder andere bij de Gaasperdammertunnel, met 3 kilometer de langste landtunnel van Nederland, bij het grootste aquaduct van Europa in de A1 en de in zijn geheel verplaatste spoorbrug. De eerstvolgende busrondleidingen zijn op donderdag 25 mei of zaterdag 17 juni (Dag van de Bouw).

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de rondleidingen kan via de website van Rijkswaterstaat.

Nieuwe luchtfoto van het werk bij de A9.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie