De Boeren van Amstel deden afgelopen zondag twee recordpogingen; een van het grootste melkpad (5 meter) en de ander voor het naar recordhoogte hijsen van het pak naar 27 meter.
De Boeren van Amstel deden afgelopen zondag twee recordpogingen; een van het grootste melkpad (5 meter) en de ander voor het naar recordhoogte hijsen van het pak naar 27 meter. Boeren van Amstel (Archieffoto).

Twee wereldrecord-pogingen voor Boeren van Amstel

6 juni 2023 om 15:52 Activiteiten

OUDERKERK Afgelopen zondag deden de Boeren van Amstel een wereldrecordpoging om het grootste melkpak ter wereld van 5 meter op te hijsen tot een record hoogte van 27 meter. Daarnaast overhandigen de boeren een cheque van 25.000 euro (’pak’ an!) aan het WeideVogelFonds. De wereldrecordpoging vond plaats bij boerderij Polderzicht.

Met de aankoop van een pak van de Boeren van Amstel betaalt de consument 2 cent bij aan de biodiversiteit in hun achtertuin. Sinds de doorstart twee jaar geleden is er 1.250.000 liter melk verpakt en daarmee hebben de inwoners van Groot Amsterdam 25.000 euro bijgedragen.

De Boeren van Amstel kijken terug op een prachtig weekend met  het evenement “24HRS” van Gemeente Amstelveen en de Amstellanddag van Stichting Beschermers Amstelland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie