Sinterklaas ging dit jaar wandelend door de straten van Ouderkerk.
Sinterklaas ging dit jaar wandelend door de straten van Ouderkerk. St. Promotie Ouder-Amstel

Sinterklaas veilig aangekomen in Ouderkerk op koude avond

28 november 2023 om 10:18 Activiteiten

OUDERKERK De fanfare stond al een tijdje sinterklaasliedjes te spelen op de plek waar de boot aan zou meren, toen om 19.00 uur de boot in de verte verscheen. De kerkbrug ging omhoog en de boot met op het dek de Sint en zijn pieten voer het dorp binnen. De boot waar ze op stonden, was een andere dan in de voorgaande jaren. Dit keer kwamen de Sint en zijn pieren aan in een grote, met lichtjes versierde sloep. Ook was de aanmeerlocatie van de sloep anders dan voorheen. Vanwege de veiligheid en stabiliteit van de steiger voor Theresia, waar de Sint normaal van boord gaat, stapte hij dit jaar voor het eerst van boord voor het Gezellenhuis. 

De kinderen, verkleed in pietenpakjes en met een dikke winterjas aan, reageerden vol enthousiasme op dat de goedheiligman weer veilig in Ouderkerk aan kwam. Te voet ging de Sint, gevolgd door zijn pieten en een hele stoet aan kinderen met ouders over de kerkbrug, door de Kerkstraat en over het kampje naar het gemeentehuis. Daar werd de Sint opgewacht door burgemeester Langenacker en nam hij, na een korte toespraak aan de kinderen van Ouderkerk, plaats in zijn stoel. De kinderen mochten één voor één het podium opklimmen om op de foto te gaan met Sinterklaas. 

AANPASSINGEN

Er waren dit jaar een aantal aanpassingen dan in de voorgaande jaren waren. ‘Zo was er dit jaar een ballonnenpiet die ballonnen vouwde in figuurtjes voor de kinderen. Vanwege het welzijn voor de dieren was er dit jaar ook geen paard aanwezig, waardoor de Sint te voet naar het gemeentehuis ging. Ook was er een pepernoten machine én werden er glutenvrije pepernoten uitgedeeld door de pieten die het erg leuk hebben gedaan’ vertelt Ellen Pieterse van Stichting Promotie Ouder-Amstel, die zelf ook aanwezig was op de boot. ‘Er zijn ongeveer 800 mensen op de intocht afgekomen en we hadden erg mazzel met het weer. Precies in de tijd dat de intocht was en we bij het gemeentehuis stonden was het droog’ om nogmaals aan te geven dat de intocht dit jaar een succes was. 

Victor Verheijen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sinterklaas op het podium in Ouderkerk, waar de kinderen op de foto konden.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie