Afbeelding
Eigen Foto

In totaal 3 personen uit Ouder-Amstel in ziekenhuis met corona

31 maart 2020 om 15:27 Corona

OUDER-AMSTEL Het RIVM geeft sinds vandaag geen cijfers meer weer van het aantal personen dat in een gemeente besmet is met het coronavirus. Er zijn volgens het RIVM verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente. Daarom wordt op de website van het RIVM vanaf vandaag het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis per gemeente vermeld. Hieruit blijkt dat er tot nu toe 3 besmette personen uit Ouder-Amstel in het ziekenhuis zijn opgenomen. Gisteren werden er door het RIVM nog 10 coronapatiënten geteld in Ouder-Amstel. Het is niet bekend of de andere personen in andere ziekenhuizen in de regio liggen of al genezen zijn verklaard.

LANDELIJK Vandaag zijn er in heel Nederland 722 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Dit brengt het totaal aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten op 4712. Er zijn sinds gisteren 175 personen overleden aan het virus (totaal 1039). Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt volgens het RIVM minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. In totaal zijn er in Nederland 12.595 geconstateerd met een coronabesmetting. Sinds gisteren zijn er 845 nieuwe besmettingen bijgekomen. 

De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu  bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

De meldingen aan de GGD'en vormen de basis voor deze cijfers. Omdat een ziekenhuisopname of overlijden soms een aantal dagen later aan de GGD'en gerapporteerd wordt, is er een vertraging. Het aantal gerapporteerde sterfgevallen per dag betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan. Hetzelfde geldt voor ziekenhuisopames.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus

Bjorn Warmerdam
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie