Afbeelding
pixabay

Scholen en horeca blijven dicht tot minstens 28 april

31 maart 2020 om 20:03 Corona

DEN HAAG Scholen, kinderdagverblijven en eet- en drinkgelegenheden blijven nog minstens tot en met 28 april dicht. Het kabinet verlengt de sluiting, die aanvankelijk tot 6 april zou duren. Ook de andere maatregelen tegen het coronavirus die tot 6 april zouden gelden, blijven nog zeker ruim drie weken van kracht, maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend.

Ook bijvoorbeeld sportclubs, het profvoetbal, theaters, musea en kappers blijven tot en met de dag na Koningsdag gesloten. Evenementen waarvoor een vergunning nodig is, waren al voor langere tijd verboden, tot 1 juni.

Scholen blijven door de verlenging tot en met de meivakantie gesloten. Dat schept duidelijkheid voor leraren en ouders, zegt Rutte.

Volgens de premier was er geen ander besluit mogelijk om te voorkomen dat de virusuitbraak uit de hand loopt. "Het verloop van het aantal besmettingen en de capaciteit op de intensive care-afdelingen laat geen ander besluit toe. Ik hoop dat iedereen dit in Nederland ook begrijpt."

Een nieuwe lockdown is volgens de premier "niet voorzien". Er zijn geen plannen om voor 28 april de maatregelen nog verder aan te scherpen, maar "in een crisis weet je nooit 100 procent" wat er gebeurt, zegt de premier.

De verlenging betekent ook dat mensen zoveel mogelijk binnen moeten blijven. Mensen moeten als het even kan thuis werken en 1,5 meter afstand bewaren tot elkaar.

Het kabinet kijkt de week voor 28 april of het de maatregelen verder verlengt.

Mariëlle Tukker
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie