Afbeelding
bdu

Nog steeds drie coronapatiënten Ouder-Amstel in ziekenhuis

1 april 2020 om 14:52 Corona

OUDER-AMSTEL Het RIVM geeft sinds gisteren geen cijfers meer weer van het aantal personen dat in een gemeente besmet is met het coronavirus. Er zijn volgens het RIVM verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente. Daarom wordt op de website van het RIVM nu het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis per gemeente vermeld. In Ouder-Amstel zijn er geen ziekenhuisopnames bijgekomen. Lagen vandaag nog drie coronapatiënten uit Ouder-Amstel in het ziekenhuis.

De GGD Amsterdam-Amstelland kwam gisteravond nog wel met cijfers van het aantal besmettingen in de regio. In de regio Amsterdam-Amstelland zijn gisteren 59 mensen positief getest op het coronavirus. Van deze 59 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend 22 in het ziekenhuis opgenomen. Het totaal aantal positief geteste personen in deze regio komt hiermee op 828. In totaal zijn 294 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. 

Amstelveen telt volgens de GGD-cijfers 93 coronapatiënten (was 86), Amsterdam 666, Aalsmeer: 19, Diemen: 16, Ouder-Amstel: 10, Uithoorn: 16, woonplaats nog niet bekend: 8.

LANDELIJK Sinds gisteren zijn er 447 nieuwe patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Dit brengt het totaal op 5159 patiënten. Er zijn sinds gisteren 134 personen als overleden gemeld, waardoor het totaal aantal sterfgevallen door het virus op 1173 komt. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd. Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er 13.614 personen met een besmetting geconstateerd. Dit zijn er 1019 meer dan gisteren. 

Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.

VERTRAGING De aantallen gemelde ziekenhuisopnames en meldingen van overlijden zijn vandaag lager dan gisteren. Het is belangrijk om te weten dat het aantal meldingen per dag niet het werkelijke aantal sterfgevallen of ziekenhuisopnames van de afgelopen dag is. Dit komt omdat er een vertraging zit tussen het moment van overlijden en ziekenhuisopname en de rapportage hiervan aan de GGD'en.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie