Afbeelding
Eigen Foto

Aantal Ouder-Amstelse ziekenhuispatiënten met corona stijgt naar 4

2 april 2020 om 14:52 Corona

OUDER-AMSTEL Het RIVM geeft sinds dinsdag geen cijfers meer weer van het aantal personen dat in een gemeente besmet is met het coronavirus. Er zijn volgens het RIVM verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente. Daarom wordt op de website van het RIVM nu het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis per gemeente vermeld. Sinds het uitbreken van de epidemie zijn 4 personen uit Ouder-Amstel opgenomen in het ziekenhuis. Daar is vandaag één persoon gevallen bij gekomen, gisteren lag het totaal nog op 3.

LANDELIJK Vandaag zijn er in het hele land 625 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Dat brengt het totaal aantal op 5784 personen. Er zijn sinds gisteren 166 personen als overleden gemeld, waardoor het totaal aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus op 1339 komt.. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Ook zijn er vandaag 1083 nieuwe mensen positief op het coronavirus getest, waardoor er nu in totaal 14.697 mensen geconstateerd met het virus besmet zijn (geweest).

In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden. Door vertraging in de meldingen kunnen deze cijfers per dag wijzigen.

De eerste effecten van de maatregelen lijken volgens het RIVM zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

KAART Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 


Bron: LocalFocus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie