Afbeelding
Pixabay

Geen nieuwe Ouder-Amstelse ziekenhuispatiënten met corona

3 april 2020 om 14:47 Corona

OUDER-AMSTEL Sinds het uitbreken van de epidemie zijn vier personen uit Ouder-Amstel opgenomen in het ziekenhuis, daar zijn sinds gisteren geen nieuwe gevallen meer bijgekomen.

LANDELIJK Vandaag zijn er in het hele land 502 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Dat brengt het totaal aantal op 6.286 personen. Er zijn sinds gisteren 148 personen als overleden gemeld, waardoor het totaal aantal mensen dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus op 1.487 komt. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Ook zijn er vandaag 1026 nieuwe mensen positief op het coronavirus getest, waardoor er nu in totaal 15.723 mensen geconstateerd met het virus besmet zijn (geweest).

NOORD-HOLLAND In de provincie Noord-Holland is het aantal coronabesmettingen gestegen naar ruim boven de 2300. Onderstaande grafiek laat de ontwikkeling zien van het virus in de provincie Noord-Holland.


Bron: LocalFocus

In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden. Door vertraging in de meldingen zijn er ook extra gevallen van voorgaande dagen. 

EFFECTEN De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen, aldus het RIVM.

INTENSIVE CARE Het aantal Nederlanders dat op een intensive care ligt met het coronavirus, is gestegen tot 1324. Dat zijn er 51 meer dan donderdag. In totaal zijn er 2100 bedden beschikbaar. Onder de 1324 patiënten zijn veertien die in Duitsland liggen. Dat zijn er vijf meer dan donderdag, aldus het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie